Post- och telestyrelsen · Publicerad 5 feb 2020

Vi söker dig som är en nyfiken och erfaren projektledare som vill bidra till att uppnå regeringens bredbandsmål. Tycker du om att arbeta i en föränderlig och komplex miljö där många sakfrågor styrs av det politiska läget så kan det vara dig vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Vad ska jag arbeta med?
Till enheten för bredbandssamverkan söker vi nu två erfarna handläggare/projektledare till som vill vara med och bidra till att nå regeringens bredbandsmål via följande huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • självständigt planera och projektleda processer där externa och/eller interna aktörer deltar i genomförandet
  • ansvara för beredning och framtagande av underlag inför interna och externa möten
  • ta fram och hålla presentationer på seminarier, konferenser och dylikt
  • planera och genomföra möten med offentliga och privata företrädare
  • Genomföra utredningar och analyser inklusive att skriva rapporter och PM, t.ex. inom ramen för olika regeringsuppdrag eller aktiviteter som prioriterats av Bredbandsforums styrgrupp
  • delta i enhetens löpande arbete, t.ex. genom att delta i myndighetsinterna projekt, lämna synpunkter på interna remisser och dylikt.
  • Ha löpande kontakter med marknadsaktörer och andra externa aktörer
Den ena tjänsten är huvudsakligen kopplad till enhetens allmänna främjandearbete. Den andra tjänsten är huvudsakligen kopplad till funktionen Bredbandsforums kansli som är placerad hos PTS för att stödja verksamheten inom ramen för regeringens Bredbandsforum och dess styrgrupp som består av privata och offentliga aktörer samt intresseorganisationer.

Arbetsuppgifterna innebär mycket kontakter och samverkan med andra verksamheter såväl inom PTS som med externa aktörer. Arbetet är i stor utsträckning efterfrågestyrt vilket innebär att ett brett spektrum av sakfrågor och aktörer kan komma att hanteras inom ramen för arbetsuppgifterna.

Vem söker vi?
Vi söker dig med högskole-/universitetsutbildning med samhällsvetenskaplig, teknisk eller annan inriktning som bedöms som likvärdig, samt flerårig erfarenhet av arbete som projektledare. Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har kännedom om den svenska bredbandsmarknaden och den nationella bredbandspolitiken samt erfarenhet av arbete i processer med flera intressenter i samverkan. Likaså om du har erfarenhet av mötesfacilitering eller motsvarande. God förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift är också meriterande.

För tjänsten som huvudsakligen är kopplad till enhetens allmänna främjandearbete är det även meriterande med erfarenhet av arbete med regionala tillväxt- och landsbygdsutvecklingsfrågor.

För tjänsten som huvudsakligen är kopplad till Bredbandsforums kansli är det även meriterande med kännedom om tekniska lösningar som används vid bredbandsutbyggnad.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är samarbetsinriktad och har förmåga att bygga upp och underhålla kontaktnätverk. Du behöver också vara nyfiken, resultatinriktad och målorienterad samtidigt som du är strukturerad och flexibel.

Var på PTS ska jag jobba?
Inom telekomområdet föds ständigt nya idéer och utvecklingen går snabbt. Mitt i den verkligheten befinner sig PTS och digitaliseringsavdelningen. Avdelningen arbetar bl.a. för att målen i regeringens bredbandsstrategi ska nås.

Enheten för bredbandssamverkan arbetar med att främja bredbandsutbyggnaden i Sverige och svarar även för att bidra med kunskaps- och metodstöd i främjandefrågor till övrig verksamhet på PTS. Vidare ansvarar enheten för funktionerna Bredbandsforums kansli och nationellt sekretariat för de regionala bredbandskoordinatorerna.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi har intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid.

Om anställningen
Tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan senast den 19 februari 2020. Dnr. 20-889.

För mer information kontakta enhetschef Nicklas Liss-Larsson på tel. 08-678 58 62 eller HR-specialist Johan Gustavsson på tel. 08-678 58 11.

Fackliga kontaktpersoner nås på saco@pts.se och st@pts.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På PTS får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är cirka 300 medarbetare som verkar i en innovativ och kreativ miljö med spännande och komplexa uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Post- och telestyrelsen tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga