Praktikertjänst · Publicerad 21 feb

Har du minst ett par års arbetslivserfarenhet utifrån ett ekonomistyrnings- eller verksamhetsperspektiv? Trivs du i en konsultativ och coachande roll och drivs av att skapa affärsmässiga och långsiktiga relationer? Praktikertjänst Hälso- & sjukvård erbjuder dig en spännande och ny utmaning som Affärscoach, varmt välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Praktikertjänst befinner sig i en expansiv utvecklingsfas och söker nu en affärsmässig och kommunikativ Affärscoach inom Hälso- & sjukvård. I din roll som Affärscoach kommer du att ha ett konsultativt och övergripande ansvar för att stötta verksamhetscheferna i ekonomi- och verksamhetsrelaterade frågor för ett flertal verksamheter som bedrivs på mottagningar runt om i landet.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. att innebära:
  • Agera som ett coachande stöd till verksamhetschefen avseende verksamhetsutveckling, ex. effektiviseringar, nyinvesteringar och verksamhetsförändringar.
  • Stötta verksamhetschefen i budget, uppföljning och analys av verksamhetens resultat.
  • Vara delaktig i projekt inom Praktikertjänsts interna verksamhet, ex utveckling av verktyg, processer m.m.
Utbildning/Erfarenhet

Du är troligen civilekonom eller motsvarande, gärna med bakgrund inom hälso-/sjukvården, samt har minst ett par års arbetslivserfarenhet utifrån ett ekonomistyrnings- eller verksamhetsperspektiv. Vi tror att du idag arbetar i en konsultativ eller rådgivande roll.

För att lyckas i rollen som Affärscoach är det viktigt att du bidrar med ett affärsmässigt perspektiv och att du besitter en god kommunikativ förmåga. Då din roll kommer att vara coachande och rådgivande är det viktigt att vara lyhörd inför behoven inom respektive verksamhet samt att vara pedagogisk och tydlig. Avgörande är också förmågan att självständigt initiera, driva och ta beslut. För att trivas i rollen som Affärscoach bör du ha ett intresse för både ekonomi- och verksamhetsrelaterade frågor. Vidare är du analytiskt lagd och motiveras av att leverera ett mervärde till de verksamheter du ansvarar för.

+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård och hälso-och sjukvård i Sverige. Affärsmodellen är unik med 1900 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Aktieägarna är tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, läkare, sjukgymnaster, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder, arbetsterapeuter, socionomer, kiropraktorer och dietister. Omsättningen är cirka 10 miljarder SEK och antalet medarbetare ungefär 9270 stycken. Inom koncernen ingår även 15 dotterbolag. Bättre vård för bättre liv.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 feb
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Rekryteringen hanteras av
Poolia