Praktikertjänst · Publicerad 28 nov 2019

Har du en bakgrund som Business Controller eller liknande inom Hälso- och sjukvård och vill arbeta med verksamhetsstrategisk utveckling? Är du analytisk, affärsmässig och har en god pedagogisk ådra samt är duktig på att skapa förtroende och etablera goda relationer?

Praktikertjänst, Sveriges ledande företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård, befinner sig i en utvecklingsfas och kan nu erbjuda dig möjlighet till en ny utmaning som Verksamhetsutvecklare. I din roll som Verksamhetsutvecklare kommer du att ha ett konsultativt och övergripande ansvar för att stötta verksamhetschefer i ekonomi- och verksamhetsrelaterade frågor för ett flertal verksamheter som bedrivs på mottagningar runt om i landet.

Tjänstens placering är på Praktikertjänsts trevliga huvudkontor som är beläget centralt i Stockholm city. Tjänsteresor ingår i rollen. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Ditt huvudsakliga uppdrag och ansvar är att:
  • Stötta Affärsutveckling att ta fram investeringskalkyler för potentiella nya affärer/förvärv och presentera dessa för en kreditgrupp
  • Projektleda uppstart av ny verksamhet
  • Coacha verksamhetschefer/ledare i organisationsutveckling och ledarskap
  • Agera som ett coachande stöd till verksamhetschefen avseende verksamhetsutveckling i utmanande situationer, ex. förändringsarbete, effektivisering.
  • Stötta verksamhetschefen i budget, uppföljning och analys av verksamhetens resultat.
  • Vara delaktig i projekt inom Praktikertjänsts interna verksamhet, ex utveckling av verktyg, processer m.m.
I tjänsten har du ett starkt internt stöd av och ett nära samarbete med ett team bestående av olika specialistkompetenser.

Vem är du?

Du är troligen civilekonom eller motsvarande gärna med inriktning management, organisation och ledarskap. Vi ser det som starkt meriterande med bakgrund inom hälso-/sjukvården, gärna från primärvård. Du har minst ett par års arbetslivserfarenhet utifrån ett ekonomistyrnings- eller verksamhetsperspektiv som Controller eller dylikt. Vi tror att du idag arbetar verksamhetsnära och konsultativt inom ekonomi samt är van att stötta chefer inom ekonomi- och verksamhetsrelaterade frågor. Har du egen erfarenhet som chef/ledare ser vi det som ett plus men det är inte ett krav.

För att lyckas i rollen som Verksamhetsutvecklare är det viktigt att du bidrar med ett affärsmässigt perspektiv och att du besitter en god kommunikativ förmåga. Då din roll kommer att vara coachande och rådgivande är det viktigt att vara lyhörd inför behoven inom respektive verksamhet samt att vara pedagogisk och tydlig. Avgörande är också förmågan att självständigt initiera, driva och ta beslut. För att trivas i rollen som Verksamhetsutvecklare bör du ha ett intresse för både ekonomi- och verksamhetsrelaterade frågor. Vidare är du analytiskt lagd och motiveras av att leverera ett mervärde till de verksamheter du ansvarar för.

Om verksamheten

Från Karesuando i norr, till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner är vi hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar - och en av tre tandvårdspatienter väljer oss. Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt - och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst. Vår unika affärsmodell har funnits i snart 60 år, och innebär att företagets 1600 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Koncernen omsätter cirka 10 miljarder kronor och har drygt 9 000 medarbetare. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag, flera inom specialistvård.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
19 dec 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga