Preem · Publicerad 19 feb

Trivs du med att vara chef, har erfarenhet av Kundreskontra och vill arbeta i en föränderlig och komplex miljö. Då kan du vara den Gruppchef vi söker!

Beskrivning av tjänsten

Gruppchef för Kundreskontra är i första hand en strategisk roll dock behöver du kunna agera och stötta dina medarbetare i det operativa arbetet. Du ansvarar för omvärldsbevakning av relevanta lagar och redovisningsregler samt är fokalpunkt för kontakten med Preems inkassobyrå. Gruppens ansvar är fakturering, bokföring, reservationer och att registrera inbetalningar. Gruppen ansvarar även för Preems factoringtjänst till Återförsäljare.

Som chef för denna nya konstellation, en delning av kund- och leverantörsreskontra, kommer ditt fokus i första hand vara att få gruppen att arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Du leder gruppen i förändring och kommer att se över processer initierade av det nya affärssystemet. Du ges möjlighet att jobba med förbättringar och effektiviseringar av verktyg, arbetssätt och samarbetsformer. Gruppen tillhör avdelningen Redovisning och består av nio medarbetare. Du rapporterar till Redovisningschefen.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vem är du?

Har du den här bakgrunden?
  • Högskoleexamen eller motsvarande inom ekonomi
  • Tidigare erfarenhet av en roll inom redovisning
  • Några års erfarenhet av personalansvar
  • Erfarenhet av Kredit och/eller Kundreskontraarbete, inklusive kunskaper i lagstiftning avseende obestånd, kreditgivning och factoring.
  • Intresse av kunder och affärer
  • Behärska Officepaketet, framförallt Excel väl
  • Du har ett allmänt intresse för IT och lätt för att ta till dig nya system
  • Erfarenhet av systemen M3 och/eller WM Card är önskvärt men inget krav
  • Med fördel har du arbetat i större komplexa bolag
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet
Är det här du?
För att lyckas i rollen gruppchef är du coachande och kommunikativ med erfarenhet av att strategiskt leda och fatta beslut i förändringsprocesser. Vidare har du uppnått en personlig mognad och har en inkluderande ledarstil. Tjänsten innefattar många kontaktytor och beroenden såväl internt som externt. Du behöver därför ha god samarbetsförmåga.
Det är en förutsättning som chef på Preem att du agerar som en förebild utifrån våra gemensamma värderingar. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Preem med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Fackliga kontaktpersoner:
https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Om Preem
Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. En övervägande del av vår produktion, närmare 80 procent, exporteras till den internationella marknaden, främst till nordvästra Europa. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning 69 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på www.preem.se.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi