Rekrytering till kund · Publicerad 2 okt 2020

Har du ett par års erfarenhet som Revisor och känner att det nu är dags att släppa konsultrollen och se andra sidan? Är du redovisningsintresserad och vill hitta ett spännande bolag att utvecklas på? Välkommen till en internationell och förvärvsintensiv miljö med mycket driv, där det finns många möjligheter att få lära sig mycket.

Som Koncernredovisningsekonom ingår man i gruppen Group Accounting och kommer att ansvara för konsolidering, bokslut, årsredovisning och rapportering enligt IFRS. Totalt konsolideras cirka 600 enheter. Vi kommer att rotera arbetsuppgifter i gruppen vilket bidrar till din utveckling då du får chansen att jobba med olika frågeställningar. Rollen innefattar mycket kontakt med dotterbolagen, men man har även andra kontaktytor såsom systemteamet, de olika affärsområdena och Group Business Control. Din arbetsplats kommer att vara på huvudkontoret i centrala Stockholm och du kommer att ingå i en grupp om 4 personer som rapporterar till Group Accounting Manager.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Tillsammans med gruppen säkerställa kvaliteten i koncernens rapportering och konsolidering
  • Delta i framtagande av koncernens års- och interimsrapporter
  • Tillsammans med övriga teamet bidra till löpande förbättringar av processer och rutiner
  • Delta i projekt där avdelningens input är värdefull och många gånger ledande, bl a pågår ett stort systemprojekt, "Future System Change", i vilket teamet är högst delaktigt i utvärderingen och planeringen av det framtida koncernredovisningssystemet
Kvalifikationer och erfarenhet

Till rollen som Koncernredovisningsekonom söker vi dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi och ca 2-3 års erfarenhet från rollen som Revisor på något av Big 4-bolagen. En annan lämplig bakgrund kan vara att du redan arbetar som Group Financial Controller i ett börsnoterat bolag. Engelska behärskar du obehindrat i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Hos Sandvik är det högt i tak och organisationen beskrivs som platt, för att trivas behöver man vara prestigelös och lösningsorienterad. Det här är en roll för dig som gillar redovisning och som drivs av utveckling, men som också uppskattar en vardag med många kontaktytor och en omväxling bland arbetsuppgifterna. Rätt person är analytisk och som trivs i en framåtsträvande miljö med flera pågående initiativ.

Vad erbjuder Sandvik

Sandvik har en lång historia av att bedriva ansvarsfulla affärer och detta genomsyrar alla våra verksamheter och det har haft stor inverkan på företagets globala framgång. Välkommen till en spännande, internationell och förvärvsintensiv miljö. Vi tror på en mix mellan arbete, familj och fritidsintressen och vill gärna stödja våra medarbetare i det. Sandvik är vidare ett företag med en öppen kultur, som aktivt arbetar för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och integration.

Placeringsort: StockholmOm Sandvik

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden - verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2019 omkring 40 000 anställda och en försäljning på ca 100 miljarder SEK i över 160 länder i kvarvarande verksamheter.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18:e oktober 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga