Reumatikerförbundet · Publicerad 8 juni 2021

Är du en positiv och relationskapande redovisningsekonom som trivs i en bred roll? Vill du bli en del av en ideell organisation med starkt engagemang där det finns möjlighet att påverka? Då är du varmt välkommen till Reumatikerförbundet!

Reumatikerförbundet är en medlemsorganisation som arbetar för att tillvarata reumatikers intressen. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta!

Om rollen
I rollen som redovisningsekonom ansvarar du för redovisningen från ax till limpa för ett aktiebolag och en ideell förening. Dina huvudsakliga arbetsområden kommer att vara följande:
  • Leverantörs- och kundreskontra
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Upprätta månadsbokslut
  • Hantera momsredovisningen och upprätta momsdeklarationer
  • Vara delaktig i upprättande av årsredovisningar och skattedeklarationer
  • Utveckla och effektivisera rutiner och processer
Du arbetar tillsammans med ett 30-tal kollegor på Hälsingegatan i Stockholm.

Din profil
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning, är bokslutssjälvständig och trivs med att arbeta med hela flödet, från reskontra till bokslut. Vidare har du gymnasieutbildning inom ekonomi och är flytande i svenska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en ideell organisation och erfarenhet av att upprätta och effektivisera rutiner och processer.

Du är noggrann och strukturerad och du delar gärna med dig av din kunskap till andra. Det är viktigt att du kan arbeta såväl självständigt som i team och att du har lätt för att skapa relationer både externt och internt.

Vårt erbjudande till dig
Reumatikerförbundet är Sveriges största patientförbund, en stark röst i samhällsdebatten och gör skillnad på riktigt. Här får du möjlighet att arbeta i en idéstyrd organisation med engagerade kollegor i en vänlig kultur med förståelse för balansen mellan arbete och fritid. Vi är en organisation i positiv förändring, med god stämning på arbetet och med förmånliga anställningsvillkor.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Reumatikerförbundet med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se. Ansvariga rekryteringskonsulter har semester i juli. Urval och intervjuer kommer ske först i vecka 32. Varmt välkommen med din ansökan!

. Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Reumatikerförbundet grundades 1945 och är idag Sveriges största medlemsorganisation för personer med reumatisk sjukdom. Reumatikerförbundet är den största enskilda givaren till svensk reumatologisk forskning. År 2020 delade vi ut 18,5 miljoner kronor. Vi består av 172 lokalföreningar indelade i 24 distrikt och har ca 44 000 medlemmar spridda över hela landet. I förbundet ingår även tre Riksföreningar. Reumatikerförbundet har också ett nära samarbete med Riksorganisationen Unga Reumatiker, som verkar för barn, ungdomar och unga vuxna med reumatisk sjukdom. Läs gärna mer på https://reumatiker.se/ .
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 aug 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga