Roche Diagnostics · Publicerad 20 dec 2019

Söker du en affärsnära Business Controllerroll? Lockas du av att jobba på ett marknadsledande bolag som arbetar för att förbättra människors hälsa? Roche söker nu en Business Controller för en bred roll nära försäljningsverksamheten, där du arbetar proaktivt och fungerar som stöd med bl a kalkyler och modeller i anbudsarbetet. Du agerar businesspartner och är duktig på analys. Som Business Controller ingår du i ekonomiavdelningen som består av 4 personer och rapporterar till Accounting & Controlling Lead.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Delaktig i månads /årsbokslut, analysera avvikelser
 • Delaktig i upphandlingar med bl a lönsamhetskalkyler
 • Intern rapportering
 • Statistik till kunder och rabattavstämningar
 • Delaktig i affärsplanprocessen
 • Key-user inom våra interna system
 • Proaktiv inom att utveckla interna processer och lyfta förbättringsområden
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande och som har minst ett par års erfarenhet inom controlling. Lämpligt har du kanske har haft en roll där du har stöttat verksamheten, gärna mot en säljorganisation, alternativt kommer du direkt från revision och vill gå mot controlling. Du behöver ha avancerade kunskaper i Excel, har du erfarenhet av något BI-system är det meriterande. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som Business Controller kommer du att arbeta självständigt, men har en viktig roll i att stötta och samarbeta med chefer ut mot affären. I det arbetet kommer du att ha stor nytta av att du är kommunikativ, proaktiv och har ett lösningsorienterat sätt. Vi söker dig som är analytisk och kommersiellt driven. För att trivas i rollen som Business Controller hos Roche är det också viktigt att du kan arbeta både högt och lågt, med såväl detaljer som helheter.

Vad erbjuder företaget dig?

Hos oss blir du en del av ett företag som ständigt strävar efter att utveckla och förse hälso-och sjukvården med nya innovativa lösningar inom diagnostik och läkemedel.

Placeringsort: Stockholm

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Roche är världens största forskande bioteknikföretag, med fokus på att föra vetenskapen framåt förbättrar vi människors liv. Vi utvecklar både läkemedel och diagnostik. Roche Diagnostics i Sverige (med bolagsnamnet Roche Diagnostics Scandinavia AB) arbetar med diagnostiska lösningar för hela hälso- och sjukvårdskedjan. Diagnostik möjliggör att bekräfta, utesluta och förebygga sjukdomar, att minska väntetider och sjukhusinläggningar, optimera resursanvändning och hitta rätt behandling för varje individ. Våra cirka 90 medarbetare verkar

I denna rekryteringsprocess samarbetar Roche Diagnostics med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20:e januari. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga