Rubino Rekrytering AB · Publicerad 7 feb

Svenska Taxiförbundet befinner sig i en spännande utvecklingsfas och söker nu en jurist som ska bevaka och driva Förbundets branschfrågor, främst nationellt men även internationellt. I rollen ingår att bistå medlemmarna i olika juridiska spörsmål.

Svenska Taxiförbundet är en branschorganisation som företräder Sveriges taxiföretag via cirka 230 beställningscentraler, vilket motsvarar cirka 70 procent av taxiföretagen. Förbundet verkar för en sund och blomstrande taxinäring som ska bidra till en hållbar utveckling. I konkurrens på lika villkor ska taxi vara den mest säkra, effektiva och miljöanpassade resetjänsten i framtidens mobilitet, inte minst som attraktivt komplement till kollektivtrafiken.

Uppdraget
I rollen som branschjurist ingår att driva förbundets näringspolitiska frågor där taxinäringens konkurrens på lika villkor ligger högt på agendan. Det innebär att författa skrivelser, besvara remisser, initiera och genomföra möten med politiker, beslutsfattare och myndigheter. En viktig del i uppdraget är att bistå Förbundets medlemmar med juridisk rådgivning inom bland annat bolagsrätt, avtalsrätt och frågor som rör upphandling.

Vidare ingår att bistå i arbetet på den internationella arenan där Förbundet driver olika frågor via sitt medlemskap i den internationella transportorganisationen IRU. I förekommande fall lyfts även branschfrågor på den politiska arenan inom EU.

Vem är du?
För att lyckas i rollen ska du trivas med att arbeta självständigt i ibland ett högt tempo med snabba förändringar. Du har ett utvecklingsorienterat förhållningssätt och trivs med att ta egna initiativ. Du har också ett stort intresse för samhälle och näringspolitik, gärna med erfarenhet av påverkansarbete.

Som person är du lösningsorienterad, professionell och prestigelös. Du är en teamspelare och har också förmåga att arbeta självständigt. Vi söker dig med hög personlig integritet.

Kvalifikationer
Du ska ha en svensk juristexamen samt gärna några års arbetslivserfarenhet inom avtalsrätt, bolagsrätt och upphandling. Kunskap inom skatterätt är meriterande. I uppdraget kan även andra rättsområden förekomma.

Bli en av oss
Svenska Taxiförbundet är en liten och smidig organisation där medarbetarnas personliga egenskaper värderas högt. Det är av stor vikt att våra medarbetare tar egna initiativ och kan ta sig an såväl små som stora frågor. Kansliet är under uppbyggnad och kommer att bestå av sex medarbetare där vi har ett gemensamt ansvar för att driva Förbundets frågor i nära kontakt med medlemsföretag, myndigheter och andra intressenter.

Välkommen med din ansökan till Harry Rubino på Rubino Rekrytering, telefon 073-376 39 30. Bifoga CV och personligt brev. Intervjuer kommer att ske löpande. www.rubino.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Rubino Rekrytering erbjuder både företag och organisationer ett lösningsorienterat arbetssätt med partnerskap i fokus sedan 2003. Det viktiga utgångspunkten i vårt partnerskap är att vi har ett gemensamt mål och att rekrytera medarbetare som gör skillnad på sista raden. Oavsett om det är Säljare, Key Account Managers, Säljchefer eller nyckelpersoner i administrativa roller. Vi rekryterar i första hand Stockholm men även i andra delar av Sverige.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 apr
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga