Säkerhetspolisen · Publicerad 13 apr 2021

Vill du vara med och bygga upp vår nya teknikorganisation? Produktområdet infrastruktur innefattar Säkerhetspolisens tekniska infrastruktur och nästa generation av den gemensamma plattformen (Iaas/Paas) och datacenter. Plattformen ska uppfylla höga krav på säkerhet, kapacitet och tillgänglighet.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-05-12
Referensnummer: 2021-5966

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag

Du kommer att utgöra en central roll som produktägare i vår nya IT- och teknikorganisation genom att medverka till utveckling av arbetssätt baserat på agila principer. Ditt primära fokusområde som ägare av produktområdets backlogg är att säkerställa att prioritet och innehåll stämmer med beställarnas behov och med myndighetens långsiktiga inriktning. En viktig del i arbetet är att se till att backloggen är sammansatt och prioriterad utefter beställarnas behov, samt att det finns en balans mellan operativa insatser och tjänsteleveranser, mellan stora och små åtaganden samt mellan förutsättningsskapande teknikutveckling och kortsiktiga produktleveranser. Du har livscykelansvar för leveranser och tjänster innefattande drift, förvaltning, utveckling och avveckling. Rollen innebär att du företräder produktområdet och dess leveranser samt att du säkerställer att de följer riktlinjer och krav.

I din roll kommer du vara sammankallande och leda produktrådsmöten, du ser till att planeringen är i paritet med tillgänglig kapacitet och kompetens, både kortsiktigt och långsiktigt. Du tar in arkitekturella och driftmässiga aspekter i din planering och redovisar leverans och resursåtgång. Därtill kommer du samverka med övriga produktägare, med team och chefer som verkar inom ditt produktområde vad gäller kompetensbehov, metodstöd och verktyg samt kommunicera till beställare på hela myndigheten angående arbetet och utvecklingen inom produktområdet.

Medverkan till att rutiner för ändringshantering och driftsättning följs är ytterligare arbetsuppgifter som ingår i tjänsten liksom omvärldsbevakning. Du eskalerar uppkomna problem som inte går att lösa inom produktområdet samt bidrar till arbetet med att ta fram en myndighetsgemensam produktplan och områdesspecifik produktområdesplan i enlighet med vår utvecklingsstyrningsmodell.

Arbetet bedrivs huvudsakligen från kontoret i Stockholm, men resor inom och även utanför Sverige kan förekomma.


Din kompetens

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som produktägare eller liknande roll och som har arbetslivserfarenhet av produktledning, arbetsledning, projektledning eller förvaltningsledning. Du har högskoleutbildning, exempelvis som ingenjör, systemvetare eller har en erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift samt har ledningserfarenhet inom IT-infrastruktur och komplexa systemmiljöer med höga säkerhetskrav.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet från något av följande områden:
  • Erfarenhet av att leverera tjänster enligt koncepten PaaS/IaaS/IaC
  • Driva utvecklingsarbete baserat på agila principer
  • Arbete med systemutveckling, programvaruutveckling, systemintegrationer eller IT- säkerhet
  • Kravarbete och/eller användbarhet
  • Testledning
  • Arbete med verksamhetsutveckling
  • Offentlig upphandling och införandeprojekt
Har du även kunskap om Säkerhetspolisens uppdrag och verksamhet, eller ledningserfarenhet från framtagande av tekniska miljöer med tillgänglighet, robusthet och redundans är även det högt skattat.


Dina egenskaper


Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker därför dig som har en hög social förmåga, är relationsskapande och har lätt för att samarbeta med andra. Du är van att arbeta med ständiga förbättringar och har ett utvecklingsfokus som driver dig framåt. Du är analytisk, men kan se till helhetsperspektivet. För att trivas i rollen är du öppen och kan på ett pedagogiskt och kommunikativt sätt ta dig an dina arbetsuppgifter.


Om Säkerhetspolisen


Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, "Ett säkert Sverige".

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 71 02. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökan (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-5966. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-12

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga