Söderberg & Partners · Publicerad 26 mars 2021

Vill du arbeta brett och fortsätta utvecklas som Business Controller? Har du ett brinnande intresse av att utveckla och skapa affärsstöd och verktyg som möjliggör analys och beslutsfattande? Då kan tjänsten som Business Controller på Söderberg & Partners vara rätt tjänst för just dig!

Söderberg & Partners söker just nu en Business Controller med fokus på Business Intelligence till ett av bolagets största affärsområden. Tjänsten är placerad på Söderberg & Partners huvudkontor i centrala Stockholm.

Om rollen

Som Business Controller kommer du att arbeta nära affärsområdets ledning och spela en nyckelroll i den strategiska och operativa utvecklingen. Du kommer att arbeta med att stötta ledningen med finansiell analys, uppföljning, beslutsunderlag samt diverse förbättringsprojekt. En mycket viktig del av rollen kommer att vara att utveckla en mer effektiv och datadriven ekonomiuppföljning.

I den här rollen kommer du att vara en del av Söderberg & Partners svenska ekonomiavdelning som består av närmare 50 personer och rapportera till Finance Manager för affärsområdet.

Ditt övergripande ansvar kommer att innefatta:
 • Analys och beslutsfattande
  • Ansvara för löpande resultat- och budgetuppföljning
  • Ansvara för framtagandet av analyser och finansiella resultat i syfte att säkerställa korrekta beslutsunderlag för beslutsfattande i strategiska och finansiella frågor


 • Finansiell planering
  • Utveckla processer och rutiner för operationella och finansiella resultatmått och utvärdera dess påverkan på affären
  • Ansvara för budget- och prognosarbete


 • Ledning och styrelserapportering
  • Ansvara för framtagandet av material till styrelse- och ledningsmöten


 • Förändringsarbete/affärsstöd
  • Bidra till en effektiv styrning genom att arbeta med process- och förändringsarbete, t ex genom att etablera och implementera affär- och beslutsstöd samt verktyg som möjliggör analys och verksamhetsstyrning
  • Implementera och utveckla Power BI

Rollen ger stora möjligheter att vara med och påverka och bidra till en god struktur inom verksamhetsstyrning och uppföljning.

Din profil

För att trivas och ha bästa förutsättningar att axla rollen som Business Controller ser vi att du är van att arbeta i högt tempo och i en snabbrörlig miljö. Du har erfarenhet av dataanalys- och modellering samt arbete med BI-verktyg. Goda kunskaper inom Excel. SQL är meriterande. Som person är du analytisk och har en god förståelse för finansiell data. Du är en drivande lagspelare som gillar att arbeta med människor samtidigt som du vågar utmana stakeholders och andra intressenter på ett diplomatiskt och pedagogiskt sätt.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Partners med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller Sofia Sand, sofia.sand@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Söderberg & Partners är en av Sveriges ledande aktörer inom förmögenhetsförvaltning och erbjuder rådgivning till privatpersoner, företag och institutioner.

Söderberg & Partners har utvecklats från att vara ett litet entreprenörsdrivet bolag till att bli en av Sveriges ledande förmedlare av försäkringar och finansiella produkter. Det är en mycket spännande resa och utvecklingen pågår kontinuerligt.

Vi har en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner och ett stort engagemang och intresse för sina respektive arbetsområden. Detta skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt. Vår uppfattning är att en blandning av kompetenser och egenskaper som kompletterar varandra skapar de bästa resultaten och vi arbetar aktivt med hållbarhet, för både medarbetare och miljö.

Organisationen är kreativ och dynamisk med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer. Vi söker, och premierar, medarbetare som sporras av stort eget ansvar och som har drivkraft att kontinuerligt utvecklas och föra sina arbetsuppgifter framåt. Vi är måna om att hjälpa varandra, men även att ha mod att testa nya vägar.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga