Söderberg & Partners · Publicerad Idag 00:00

Har du erfarenhet av redovisning och ledarskap, men vill ta nästa steg? Och är du redo för att göra detta i ett entreprenörsstyrt bolag i en stark tillväxt? Då kan du få möjligheten att ansvara för en grupp om sju personer som sköter ekonomin för Securities, ett dotterbolag inom Söderberg & Partners. Förutom att leda gruppen och säkerställa redovisningen får du i denna roll möjligheten att arbeta i nära kontakt med dotterbolagets företagsledning och VD. Känns detta intressant? Då kan detta vara en roll för dig!

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en Gruppchef Ekonomi till dotterbolaget Söderberg & Partners Securities AB. Du kommer leda det team inom koncernens centrala ekonomiavdelning som hanterar dotterbolaget Securities. Vidare ingår du i ledningsgruppen för Securities och har ansvar för frågor som rör redovisning, kapitaltäckning, skatt, mm. Du arbetar nära VD och företagsledningen för Securities och stöttar dem i frågor kring ekonomisk uppföljning och analys. Du kommer vidare att arbeta nära koncernens Head of Accounting och CFO samt chefer och specialister inom andra team på koncernens ekonomiavdelning.

Dina arbetsuppgifter kommer primärt att vara följande:
  • Leda Securities-gruppen bestående av sju personer
  • Delta i ledningsgruppen för dotterbolaget Securities
  • Ansvara för den ekonomiska kontrollen över Securities
  • Analysera och rapportera den ekonomiska utvecklingen
  • Rapportera kapitaltäckning och övrig rapportering till Finansinspektionen
  • Styra och utveckla avdelningens processer
  • Säkerställa att koncernens redovisningsprinciper implementeras på ett korrekt sätt i Securities redovisning
  • Ansvara för att årsredovisning, delårsrapporter, koncernrapporter och skattedeklarationer upprättas och kvalitetssäkras
Du rapporterar till koncernens Head of Accounting och kommer att vara placerad på huvudkontoret i centrala Stockholm.

Din profil
Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi och har därefter arbetat med kvalificerad redovisning. Du har erfarenhet av personalledning och har en god förmåga att organisera arbete i en grupp. Det är även meriterade om du har erfarenhet av finansiella företag. Vi ser att du idag arbetar i en liknande roll på en ekonomiavdelning i ett större företag eller är revisor. Det viktiga här är inte nödvändigtvis att du idag kan allt som denna roll har att erbjuda, utan att du har en bra grund att stå på i kombination med rätt inställning och potentialen att lära.

Du som person
För att lyckas på ett företag som Söderberg & Partners är det viktigt att du har förmågan att självständigt driva ditt arbete framåt. Det är viktigt att du är van att ta egna initiativ och att du är målfokuserad. Då bolaget har en snabb utvecklingstakt ställs det höga krav på struktur och kvalitetsmedvetenhet, samt att du har förmågan att ta ett helhetsorienterat och strategiskt perspektiv. Givetvis är du en person som har ett naturligt ledarskapsintresse.

Ansökan
Då tjänsten skall tillsättas så snart som möjligt vill vi gärna ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande och annonsen är publicerad tills dess att tjänsten är tillsatt. Söderberg & Partner genomför en bakgrundskontroll enligt rutin på den kandidat som är aktuell för tjänsten. I denna rekrytering samarbetar Söderberg & Partners med Prodiem. Vid frågor kontaktar du Anna Abrahamsson på Prodiem, tfn 070-691 01 35 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Söderberg & Partners har en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner och ett stort engagemang och intresse för sina respektive arbetsområden. Detta skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt. Organisationen är kreativ och dynamisk med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer. Vi söker, och premierar, medarbetare som sporras av stort eget ansvar och som har drivkraft att kontinuerligt utvecklas och föra sina arbetsuppgifter framåt. Vi är måna om att hjälpa varandra, men även att ha mod att testa nya vägar.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Rekryteringen hanteras av
Prodiem AB