Södertälje sjukhus · Publicerad 19 okt

Vill du leda arbetet och utveckla verksamheten på ett av Sveriges mest moderna akutsjukhus? På uppdrag av Stockholms läns landsting söker Poolia Executive Search nu en engagerad och erfaren ledare till Södertälje sjukhus som vill arbeta för att verksamheten på sjukhuset ska fortsätta att utvecklas. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som VD har du det övergripande ansvaret för verksamheten och du är ytterst ansvarig för att sjukhusets medarbetare tillsammans varje dag arbetar mot sjukhusets gemensamma mål - att erbjuda hög tillgänglighet, närhet och kvalitet. Ett spännande uppdrag för dig med ledarerfarenhet som vill bidra till ett ännu bättre vårderbjudande för patienten.

Södertälje sjukhus är ett modernt akutsjukhus i södra delen av länet. Sjukhusets nära samarbete med Södertälje kommun är en avgörande del i att utveckla verksamheten och sjukhusets varumärke. Även samarbete internt på sjukhuset är mycket viktigt, organisationen beskrivs som snabbrörlig med närhet och korta beslutsvägar. Vi söker en ledare som värnar om sjukhuset och dess medarbetare och som tar tillvara och utvecklar det engagemang och entreprenörskap som finns i verksamheten.

Det är av stor vikt att både kunna leverera inom uppdraget som Södertälje sjukhus VD och att samverka och vara en del i att bygga framtidens hälso- och sjukvård i länet som helhet. Sjukhusets ledningsgrupp utgörs av 16 personer vilka samtliga rapporterar direkt till VD.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har mångårig ledarerfarenhet med dokumenterat goda ledaregenskaper och erfarenhet av att leda stora komplexa kunskapsintensiva organisationer. Dessutom ska du ha erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbete samt av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi ser gärna att du är utbildad läkare eller sjuksköterska, har erfarenhet av styrelsearbete, forskning och av eget arbete på akutsjukhus.

För att lyckas i rollen som VD är du som person:
  • Förändrings- och framtidsorienterad
  • Utvecklings- och innovationsinriktad
  • Konkret och tydlig med strategisk höjd
  • Beslutsmässig
  • Empatisk
  • Bra på att samverka
  • Lyhörd och prestigelös
Som VD behöver du dessutom ha hög integritet samt en stark kommunikativ förmåga.

Högskoleutbildning är ett krav.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Södertälje sjukhus är ett modernt akutsjukhus och en del av Stockholms läns landsting. Sjukhuset erbjuder högkvalitativ akut och planerad specialistvård inklusive förlossning. Södertälje sjukhus har cirka 1 100 medarbetare och en omsättning på drygt 1 miljard kronor per år.

Ny- och ombyggnationerna av Södertälje sjukhus som pågår fram till 2018 är en del i en lång rad investeringar som Stockholms läns landsting gör i framtidens hälso- och sjukvård. Södertälje sjukhus kommer att bli ett av landets mest moderna akutsjukhus. Sjukhuset har redan idag en stark position i Stockholms län inom den basala specialistsjukvården för akut och planerad vård, öppen dygnet runt, året om. Södertälje sjukhus erbjuder specialistvård inom internmedicin, kirurgi, ortopedi, urologi, obstetrik-gynekologi, pediatrik, geriatrik och palliativ vård. På sjukhuset finns också en omfattande radiologisk verksamhet med modern teknisk utrustning för snabb och säker diagnostik. Sjukhusets akutmottagning och BB/Förlossning har öppet dygnet runt. Totalt har sjukhuset 131 000 mottagningsbesök och 13 000 slutenvårdstillfällen per år. 5 600 operationer utförs och sjukhuset har kapacitet för 2 200 förlossningar per år.

Södertälje sjukhus - din nära specialistvård.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
VD & Koncernchef
Kontakt
Mejla Rickard Thorgren
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga