SBAB · Publicerad 31 okt 2019

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo.

Letar du efter en roll där du får jobba brett inom alla bankens funktioner som Internrevisor? Vill du ha ett arbete där du jobbar tillsammans med andra för att lyckas? Nu har du möjligheten att jobba på en ovanligt ovanlig bank som sträcker sig bortom det traditionella!

Rollen
Internrevision är en från verksamheten oberoende granskningsfunktion som rapporterar direkt till styrelsen. Som medlem i ett mindre team innebär din roll att oberoende och objektivt granska, utvärdera och lämna förbättringsförslag inom SBAB:s samtliga processer samt att effektivt och strukturerat kommunicera resultatet med styrelse och ledning.

Avdelningen är en grupp med högt i tak utan förutbestämda ansvarsområden vilket medför att du snabbt kommer att få en god överblick av banken men också snabbt behöver sätta dig in i komplexa frågor. Utöver de granskningar som, med utgångspunkt i revisionsplanen, avrapporteras löpande kommer du bland annat arbeta med uppföljning av tidigare lämnade iakttagelser, styrelserapportering och utföra löpande avstämningar med verksamheten. Vi arbetar utifrån en riskbaserad revisionsplan som baseras på löpande riskanalyser och de regelverkskrav som ställs på oss.

I rollen rapporterar du till chefen för Internrevision och du kommer att sitta i vår härliga atmosfär i Solna Business Park, där vi bland annat har en egen barista, fräscha träningslokaler och lekrum för barn. Tjänsten medför ibland resor till Karlstad, Malmö och Göteborg.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning med mångårig arbetslivserfarenhet i ryggen från finansiell sektor (gärna bank). Du har god kunskap om de regelverk som reglerar SBAB:s tillståndspliktiga verksamhet och flera års erfarenhet av internrevision. Andra egenskaper vi värderar är erfarenhet och intresse av arbete med dataanalyser samt IT-revisioner.

För att lyckas i rollen är du en metodisk och analytiskt lagd lagspelare som samtidigt har en god förmåga att arbeta på egen hand. Du har en hög integritet och lägger stor vikt vid att leverera kvalitet och detta innefattar att du också har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Eftersom vi hela tiden utvecklar våra arbetsmetoder värdesätter vi din initiativförmåga och lösningsorientering samt din kommunikativa sida som gör att du inte har några som helst problem att kommunicera med kollegor runt om i banken. Du är prestigelös och vågar utmana och tänka nytt. Att vara med och göra skillnad är viktigt för dig, liksom att se till helheten och SBAB:s och kundens bästa.

Det vi vet är att vår omvärld förändras i en allt snabbare takt. Ju mer komplexa arbetsuppgifter, desto viktigare med en organisation som präglas av mångfald för att uppnå bästa möjliga resultat. Mångfald är därför en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande i alla avseenden och att därmed aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

Nämnde vi att vi är utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser? Enligt "Great Place to Work" är SBAB topp10 på listan över Sveriges bästa arbetsplatser bland större företag. Något vi är mycket stolta över!'

Din ansökan
Låter detta som du? Bra! Vi ser fram emot att läsa igenom din ansökan. Ansök redan idag, dock senast den 13 november 2019. I denna rekrytering samarbetar vi med We Select. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Emelie Sandsten, tel 0707-60 36 96. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår konkurrenskraft och uppnå vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Antalet kunder uppgår till cirka 400 000 och vi är cirka 600 medarbetare. SBAB har mycket nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Enligt Great Place to Work är SBAB Sveriges 4:e bästa arbetsplats 2019 bland större företag.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
13 nov 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Revision

Inga fler liknande jobb tillgängliga