SCANIA CV AB · Publicerad 29 juni 2021

Nu tar vi nästa steg i att utöka vår affärsmodell och erbjuder ett kundnära uppdrag där vi säkerställer bästa möjliga service direkt i kundens egen depå. Denna nya modell kräver inte bara god problemlösnings förmåga och teknisk kompetens utan här kommer du även vara med att sätta nya arbetssätt för framtida liknande upplägg.

Vi kan erbjuda dig en trivsam arbetsmiljö med duktiga kollegor inom reservdelar, verkstad och försäljning. Du får ett team av trevliga, kompetenta kollegor som kan hjälpa dig att växa med uppgifterna och har goda möjligheter till vidareutbildning samt utveckling inom Scaniaorganisationen. Placeringsort är södra Mälardalen.

Dina arbetsuppgifter
Din viktiga uppgift som tekniker blir att se till att våra bussar håller sig i toppskick. En stor del av bussarna är relativt nya vilket gör att en stor vikt ligger vid förebyggande underhåll. Utöver det ingår såklart andra arbetsuppgifter för en tekniker såsom reparationer och service på buss och kaross.

Du ansvarar för att utföra reparationer på komponenter i alla mekaniska, pneumatiska och hydrauliska system samt elektrisk drivlina. Med hjälp av våra reparationsmetoder och program gör du felsökning och reparation av alla system. Du är en viktig resurs då våra kunder kräver professionell service och noggrannhet.

Din profil
Du har fordonsteknisk utbildning inom tunga fordon eller motsvarande och vi ser gärna att du har eller arbetar inom bussbranschen, alternativt har ett stort intresse för bussar och persontransporter.

Vi tror att du har god kunskap om fordonselektronik och ett genuint intresse inom området då fordonens system idag är komplexa. Du tycker om att felsöka och att göra det med modern teknik är något som du är van vid. Du gillar problemlösning, blir utmanad och ger dig inte innan du hittat en lösning.

Du är en van datoranvändare då arbetet i många moment kräver systemförståelse där du kopplar upp dator mot fordonet med t.ex. SDP3 och Multi. B-behörighet är ett krav, har du även behörighet C, D och AC-certifikat kat 1 är meriterande.

Som person är du positiv och har en stark framåtanda och nyfikenhet. Du är serviceinriktad, ordningsam, självgående och utför reparationer med hög kvalitet. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater och känner en självklarhet i att vara delaktig i förbättringsarbete av våra processer och metoder. En vilja att utvecklas och att vara beredd att ta större ansvar än en ren teknikerroll är en fördel/styrka.

Ytterligare information
Vill du veta mer? Kontakta gärna Ulf Johansson Key Account Manager Buss på telefon 010-70 668 12

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och ev. kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden med undantag för semesterperioden v 29 - 32.

Välkommen med din ansökan!

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
17 aug 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga