SCANIA CV AB · Publicerad 6 juli 2021

Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi leder marknaden och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar.

Med våra ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av en stark orderfunktion, med arbete i toppklass, vara stort.

När vår nuvarande chef för gruppen tar nästa steg i karriären inom koncernen söker vi nu hennes efterträdare som vill fortsätta vår resa som vi har påbörjat.

Order och Logistik är en del av funktionen Affärsstöd och du rapporterar till chefen för Affärsstöd samt är en del av ledningsgruppen för denna funktion.

Gruppen Order och Logistik ansvarar specifikt över flera områden där orderflödet med support och fakturering från distributör till återförsäljare för både buss och lastbil, samt statistik kopplat till detta, är en del. Ni ansvarar även för offerthantering, uppstart, ändring, avslut, fakturering i avtalsaffären. Här är kontakt med slutkund ofta förekommande.

Leveransfunktionen hanterar logistikflödet från orderläggning till planering och leverans till slutkund. Här finns flera kontaktytor med både säljare och påbyggare. På gruppen arbetar vi med proaktiv orderhantering och uppföljning för våra samtliga produkter samtidigt som vi stöttar vår säljkår med det dagliga arbetet.

Ditt uppdrag
Du leder en stor grupp kompetenta medarbetare. Ditt huvudansvar är att se till att återförsäljarna ochsäljstyrkan har rätt stöd i sin vardag. Kunden ska sättas i centrum!

Du ansvarar för att hantera och utveckla Order to Delivery-processen med order, logistikadministration och leverans av nya produkter, givetvis ingår även det fysiska flödet. Detta uppnås genom att underhålla och förbättra flödet av produkter från produktion till återförsäljare, från kundorder till slutlig leverans /överlämning av fordon.

En viktig del av uppdraget är att förstå kundens och återförsäljarnas behov. Kännedom om Scanias produkter och tjänster samt de processer och stödsystem som krävs är därför meriterande.

I uppdraget ligger att säkerställa rätt kompetens, erfarenhet och bemanning för att stötta försäljningen idag men framförallt för framtiden. Vi fortsätter bygga utvecklingen av hur våra processer stöttar affären på bästa sätt.

Din profil
Du har starka ledaregenskaper och kan växla mellan strategiskt och operativt fokus för att stödja ditt team. Din positiva inställning och ditt coachande ledarskap får gruppen att växa tillsammans och nå de uppsatta målen. Det är mycket meriterande med tidigare chef- eller ledarskapserfarenhet.

För att lyckas med uppdraget tror vi att du behöver kommersiell förståelse samt kunskap om våra produkter och tjänster. Du har god analytisk förmåga samt är en duktig organisatör med förmåga att planera och hålla deadlines.

Framgångsrikt tvärfunktionellt arbete är en av våra nycklar vilket gör att vi förväntar oss att du har god kommunikativ förmåga samt gillar att skapa relationer med andra. Du brinner för ledarskap och har god förmåga att coacha dina medarbetare.

Lämplig utbildning är högskola/universitetsutbildning med relevant inriktning. Har du god Scania erfarenhet med ett brett internt nätverk och är bekant med Scanias affärsmiljö är det givetvis en fördel. Erfarenhet från arbete med logistik och supply chain management är meriterande.

Ytterligare information
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Stefan Lindblom, Direktör Affärsstöd, 0705581442 eller nuvarande chef Jenny Wangson, 0107066784

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Välkommen med din ansökan !

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
15 aug 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga