SCANIA CV AB · Publicerad 25 nov 2021

Scania Sverige söker en ny Area sales manager (ASM) till vår Försäljningsavdelning inom Lastbilsmarknad. Rollen innehåller både arbete med säljstrategi och med operativ stöttning i försäljningen. Uppdraget innebär arbete på fältet, att utveckla, driva och följa upp beslutade försäljningsaktiviteter inom ett utvalt geografiskt område. Du har även ett operationellt ansvar för styrning av försäljningsrelaterade aktiviteter både avseende produkter och tjänster samt coachning av säljarna.

Dina arbetsuppgifter
Huvudfokus är att i ett nära samarbete med ledningen för återförsäljaren samt återförsäljarens säljkår utarbeta en individuell plan och utvärdering av specifika kunders behov, att planera aktiviteter samt eventuella punktinsatser samt att driva och följa upp enligt satta kommersiella mål i marknadsplan och affärsplan för området.

I rollen ingår att coacha, stödja och utbilda säljare i säljprocessen och den alltmer konsultativa försäljningen. En annan viktig del i arbetet är samarbetet med ASM för Servicemarknad och Scania Finans där ni tillsammans säkrar paketering och försäljning av tjänster och produktmix som ger bäst kundnytta. Arbetsmetodiken som nyttjas för säljstyrningen benämns Retail Sales Management. Det är ett utarbetat tvärfunktionellt arbetssätt inom försäljning som alla Scaniadistributörer i europa arbetar efter. Grunden i RSM är mötes- och uppföljningsstrukturen och den kundsegmentering som vi infört på alla våra kunder samt vilka KPI:er vi följer per vecka/månad/kvartal/år.

I rollen som ASM rapporterar du direkt till Försäljningsdirektören.

Din profil
Du har högskoleexamen med inriktning industri, logistik och/eller ekonomi. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift. Att du har kommersiell erfarenhet både operativt och strategiskt samt ett stort tekniskt intresse ser vi som självklart.

Kunskap inom förnyelsebara bränslen och affären kopplad till detta är av stor vikt i denna roll. Har du arbetat som chef/ledare är det ytterligare en kompetens vi värdesätter. Vi ser att du behöver gedigen kunskap inom produktområdet lastbilar och/eller försäljningsmarknadsaffären. Har du några års erfarenhet från Scanias återförsäljarnätverk är det meriterande.

För att lyckas i rollen som ASM krävs att du är strukturerad, engagerad och lyhörd. Du har en pedagogisk och retorisk förmåga att få med dig och påverka beslutsfattare, i detta fall ledningen hos återförsäljarna, i arbetet med att utveckla deras verksamhet mot satta mål. Innovationsförmåga och nytänkande är andra viktiga egenskaper för att möta en marknad i förändring.

Minst B-behörighet är ett krav då du kommer vara resande fot och kan vara bortrest flera dagar i månaden.

Vi erbjuder
Trivsam arbetsmiljö med duktiga och engagerade kollegor inom försäljningsmarknad. Stimulerande, utvecklande och intressanta arbetsuppgifter i en utpräglad dynamisk marknadsmiljö där vi står inför en spännande framtid med omställning till en elektrifierad framtid.

Ytterligare information
Välkommen att kontakta Niklas Engholm, Försäljningsdirektör, 010-706 67 84.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer sker löpande och vår förhoppning är att tjänsten ska vara tillsatt senast feburari 2022.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga