SCANIA CV AB · Publicerad 15 feb 2021

Avdelningen Order & Logistik hos Scania Sverige medverkar för att möjliggöra ökad och lönsam försäljning av helhetslösningar, inkluderande fordon och tjänster. Just nu genomför vi den spännande resan av skiftet till fossilfria drivmedel inom marknaden. Vill du vara med i denna spännande resa, supporta säljkåren och medverka till Scanias position som Nr 1 i Sverige?

Till gruppen APO söker vi nu en Logistik- och Orderkoordinator

Dina arbetsuppgifter
Orderkontoret på Scania Sverige är en länk mellan försäljning hos Återförsäljarna och den producerande fabriken gällande både lastbil och buss.

Din uppgift blir att administrera och fakturera orderflödet, övervaka tillgång och efterfrågan samt lager av våra produkter. En stor del av arbetet är att supporta och kommunicera med säljkåren. Finns ständigt behov av att uppdatera och paketera information som är nödvändig för vår säljkår. I samarbete med försäljningsansvarig rapporterar och följer du även upp prognoser.

Som en del av uppdraget ingår även en stor del förändrings samt förbättringsarbete och sätta upp nya rutiner och verka för samarbete tvärfunktionellt samt bidra till den egna gruppens utveckling.

Din profil
Vi söker en energiskt kollega som tycker om att ge service och som tycker om högt tempo. Du har flera års erfarenhet från arbete med Scanias produkter och eller produktionssystem eller har haft samma uppgifter i en liknande bransch.

Du är analytisk, ser en helhet och arbetar med detaljer. Det är viktigt att du är social och har lätt för att samarbeta inom gruppen och tvärfunktionellt. Arbetet ställer krav på att arbeta lugnt och metodiskt med noggrannhet och det är också viktigt att sökanden har en hög integritet och envishet. Du är profilen som tycker om att vara i centrum och koordinera enligt devisen ”spindeln i nätet”.

Du har god systemvana och är van att navigera i en stor systemflora. Du har vidare stor passion för ditt arbete och tycker om förbättringsarbete. En fördel vi även ser är att du har erfarenhet av hantering av data mängder i Excel och SPS/SRS eller liknande.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete, trevliga kollegor med utvecklingsmöjligheter hos en av Scanias främsta Distributörer.

För mer information
Kontakta gärna Jenny Wangson, chef Order & Logistik på tel: 010-708 64 54 alt 0707-443145

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval kommer ske löpande.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring

Inga fler liknande jobb tillgängliga