SCANIA CV AB · Publicerad 23 nov 2021

Spännande utmaningar finns i en region på tillväxt och vi söker nu en Servicemarknadssäljare.

Stockholm och dess transportbehov växer och branschen som helhet är inne i en spännande fas. Vi på Scania ser en stor möjlighet i att lösa våra kunders behov och samtidigt utveckla och växa i vår serviceaffär. Som en del i detta söker vi nu en Servicemarknadssäljare till Region Stockholm Norr med placering i Häggvik.

Servicemarknadssäljarens huvudsakliga ansvar är att proaktivt marknadsföra och sälja Scanias alla tjänster och serviceprodukter för att få in mer jobb i verkstaden. Du ansvarar även för att uppfylla affärsmässiga samt finansiella mål och därigenom bidra till Scanias lönsamma tillväxt.

Uppdrag
Rollen kommer att fokusera på oexploaterad potential hos kunder med fordon i drift och det innebär att kontakta kunder där fordonet redan har sålts. Exempel på uppgifter och försäljningstillfällen:
  • underhåll och reparationsavtal till kunder utan avtal
  • kunder med egen verkstad där det finns potential att tillhandahålla reservdelar eller överta verkstadsaktiviteter
  • återvinna förtroende hos kunder som ej använder våra verkstadstjänster och få dem att se värdet i att använda auktoriserade serviceverkstäder
  • arbeta med servicebehov från fordonskontroller av myndigheter
  • fånga ägarbyte för fordon
  • sälja Förarutbildning eller Fleet Management för att stötta kunderna i effektivt användning av fordonsflottan
  • arbeta för att vi tar hand om släp och påbyggnationer för kundens fordon
Att fokusera på kunden, förstå och omvandla deras behov till värdeskapande lösningar samt att upprätthålla en positiv märkesimage är också viktiga aspekter i rollen. Bidra till att identifiera potentiella kunder och skapa försäljningsmöjligheter där Scania kan ge värde till kunden och vara lönsamma. Att verka för ett positivt samarbetet med kollegorna på serviceverkstäderna och övrig försäljning där alla driver åt samma håll och hjälps åt.

Din profil
Vi vill att du har erfarenhet från säljande arbete och/eller kundbearbetning. Vi ser gärna att du är van att arbeta systematiskt med försäljning och har en känsla för affärer. Det är en stor fördel är om du har kännedom om vårt produktutbud och om våra tjänster samt en god förståelse för våra kunder och branschen. Du är van att arbeta självständigt såväl som i grupp och du har en hög social kompetens. Körkortsbehörighet minst B, gärna CDE.

Ytterligare information
Frågor kontakta anställande chef Daniel Segerman 010-706 63 11 eller återförsäljarchef Rickard Arvidsson 010-708 64 85.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Sista ansökningsdatum är 12 december 2021
Välkommen med din ansökan !

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Fordon

Inga fler liknande jobb tillgängliga