SEB · Publicerad 8 nov 2021

Vill du jobba som systemspecialist och tekniker i en snabbrörlig miljö med höga krav på IT-lösningarnas säkerhet och prestanda

Tradingbranschen är i förändring där IT är möjliggörare för framtidens finansiella handel. Som systemspecialist på SEB får du skapa tekniska förutsättningar att skapa morgondagens lösningar! Här får du ett viktigt uppdrag där din passion för både teknik och människor kommer till sin rätt.

Om jobbet

Som systemspecialist kommer du tillhöra området Front Office som är centralt för all SEBs handel av finansiella tillgångar (aktier, börshandlade derivat) mot alla segmenten - mellan privata investerare och institutionella investerare. Vi ansvarar i huvudsak för två tradingapplikationer som möjliggör handel på många utav världens marknader. Vårt område är högt prioriterat inom banken och affärskritiskt vilket ställer krav på dig i din roll som tekniker.

Du kan vänta dig en varierad vardag som bjuder på både tekniska utmaningar, problemlösning och support mot våra trading-desk och andra stakeholders inom SEB men även externa partners. Det här är en roll för dig som mår bra av att hjälpa andra och trivs med att lösa problem. Ditt ansvarsområde spänner över: felsökning, systemintegration, underhåll, konfiguration och support.

Den tekniska miljön består av Java och C++, med många integrationer och höga prestandakrav.

Vi erbjuder dig
  • En snabbrörlig och utvecklande miljö inom en av Sveriges största aktörer inom aktiehandel.
  • En uppskattad roll med mycket problemlösning där du för möjlighet att använda din kreativitet för att hitta nya vägar framåt.
  • Ett team med högt engagemang, nyfikenhet och gemenskap.
Ditt team
Närmaste teamet består av sju kollegor som jobbar som utvecklare, tekniker och support. Ni jobbar agilt enligt SAFe med 2 veckors sprintar tillsammans med produktägare i nära anslutning till affären. Inom teamet finns en hög teknisk kompetens och en nyfikenhet av både tradingområdet, människor och sätt att lösa problem. Vi har en stark gemenskap och gillar att lära av varandra!

Vi sitter på det nya kontoret i Arenastaden, Solna och jobbar både på plats och hemifrån utifrån teamets behov.

VEM ÄR DU?

För att trivas i den här rollen söker vi dig med stort intresse för problemlösning, att hjälpa andra och att teknik. Då vi jobbar nära i teamet och direkt mot användare så värderar vi även din kommunikativa förmåga. Du behöver vara lösningsorienterad och känna ett ägandeskap för de uppgifter som uppstår.

Vår tekniska miljö är komplex där många delar samspelar för att vår IT-miljö ska fungera problemfritt. Du kan komma från flera bakgrunder för att passa in i rollen men vi ser gärna att din kunskap omfattar helhetslösningar - från operations, nätverk, säkerhet och utveckling. Vi ser att du har god förståelse för programmering med Java eller C++, kan läsa systemloggar, felsöka och generera lösningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av tradingbranschen sedan tidigare. Du behöver ha jobbat i en miljö där du supporterar och hjälper användare och förstår vikten av service och kvalitet. Svenska är meriterande, men inget krav för att passa i rollen. Vill du vara med och förändra tradingmarknaden är du välkommen till oss!

Läs mer om hur det är att arbeta på seb

www.sebgroup.com/career

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett brett utbud av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vi finns representerade i ett 20-tal länder runt om i världen med cirka 15 500 anställda.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga