SJ · Publicerad 20 nov 2019

Brinner du för att leverera god service, arbeta i en rörlig miljö där ingen dag är den andra lik och tillhöra en verksamhet som tar ansvar för vår miljö? Som tågvärdar arbetar du ombord på våra tåg runt om i Sverige och ser till att våra resenärer känner sig sedda och väl omhändertagna i alla lägen. Nu söker vi tågvärdar för tillsvidareanställning och timanställning!

Vi rekryterar till orterna: Stockholm, Göteborg, Falun, Kalmar, Östersund, Karlstad, Sundsvall, Borlänge, Fagersta, Eskilstuna, Gävle TiB, Linköping, Västerås och Hallsberg.

För att se vilken anställningsform som erbjuds hänvisar vi till ansökningssidan.


Rollen
Som tågvärd hos SJ blir du en del av ett spännande team med målet att ge våra kunder en härlig reseupplevelse ombord på våra tåg. I arbetet hjälper du våra resenärer tillrätta, är tillgänglig, ger service och information under färdens gång, även via högtalarutrop. Du viserar biljetter och hjälper till med anslutningar. Som tågvärd har du ett stort trafiksäkerhetsansvar som bland annat inkluderar att dörrarna stängs säkert och i rätt tid i samband med på-och avstigning vid plattformen. Försäljning i tågets bistro eller kiosk samt servering i 1:a klass är en viktig del av servicen som våra tågvärdar jobbar med. Vår verksamhet är öppen alla dagar om året, det innebär att arbetet som tågvärd inkluderar skifttjänstgöring och helgarbete samt övernattning på annan ort. Skiften kan sträcka sig från 04:00 på morgonen till 02:00 på natten.

Din profil
Vi ser att du som söker har gymnasieutbildning eller motsvarande. Har du tidigare erfarenheter av kundservice eller försäljning är det meriterande. Som person är du socialt lyhörd, serviceinriktad och säkerhetsmedveten. Vidare har du förmågan att på ett tryggt och självständigt tillvägagångssätt fatta egna beslut. Arbetstempot är tidvis högt och det ställer krav på din stresstålighet. Vi ser även att du är kommunikativ och uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Då arbetstiderna går utanför kommunaltrafiken behöver du på ett obehindrat sätt kunna ta dig till arbetet. Vi ser därför gärna att du bor inom ett nära avstånd till den station du söker.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en grundutbildning på sex till sju veckor inklusive praktik. Utbildningen kan ske på olika orter under utbildningsperioden. Här får man som blivande tågvärd möjlighet att lära sig hur vi levererar god service till våra kunder, hur vi använder våra digitala arbetsverktyg ombord, teknisk kunskap om våra fordon, kunskap och ansvar gällande trafiksäkerhet och andra oförutsedda händelser, säljskola vid försäljning i Bistro och mycket mer.

Särskilda krav
Som sökande måste du vara minst 20 år. SJ utför bakgrundskontroller (genom tredjepartsföretag, Verifiera) och tar kreditupplysning som ett obligatoriskt moment om man går vidare i rekryteringsprocessen. SJ tillämpar också, i enlighet med transportstyrelsens riktlinjer, slumpmässiga alkohol-och drogtester. För att kvalificera dig till utbildningen måste du också genomgå en hälsoundersökning. Du ska vara drogfri, ha god syn, god hörsel och färgseende samt i övrigt uppfyllda krav enligt Transportstyrelsens regler om hälsoundersökning och hälsotillstånd. Om du vill veta mer kan du läsa här.

Om urvalsprocessen
Vi kommer att gå vidare med urvalsprocessen efter att sista ansökningsdag passerat. Du kommer även få en personlighetstest skickat till dig i samband med när du lämnar in din ansökan. Om du kvalificerar dig vidare i urvalet ingår följande steg: intervjuer med We Select, hälsoundersökning, bakgrundskontroller, referenstagning och avslutande intervju med din potentiella framtida arbetsgivare SJ.

Din ansökan
Låter det här intressant? Sök redan nu! I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. I denna rekrytering samarbetar SJ och We Select. Har du frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterare Sofia Bellinder på tel. 076 296 00 03.

Ansökningsperiod
  • Stockholm, Falun, Kalmar och Östersund: 13 nov-8 dec 2019
  • Göteborg, Karlstad och Sundsvall: 18 nov-15 dec 2019
  • Borlänge, Eskilstuna, Fagersta, Gävle TiB, Linköping och Västerås: 9 dec 2019 – 5 jan 2020
  • Hallsberg: 20 dec 2019 - 19 jan 2020
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av våra 1 200 avgångar från 284 stationer – från Narvik i norr till Köpenhamn i söder och från Stockholm i öst till Oslo i väst. SJ är ett aktiebolag som ägs av svenska staten med uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg och erbjuder tågresor i egen regi och på uppdrag av nationella och regionala trafikmyndigheter. Precis som människors resande förändras vi. Resandet ska bli enklare, pålitligare och härligare och kunderna ska få uppleva vår vision "Ett SJ att lita på och längta till!". Detta ger oss på SJ en utmanande vardag och stora utvecklingsmöjligheter!
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga