SJR AB Konsultverksamheten Ekonomi · Publicerad 27 sept

SJR söker en självständig och driven Redovisningsansvarig för konsultuppdrag hos vår kund. Tjänsten är placerad på holdingbolaget i en stor svensk koncern inom handel och tjänster. Uppdraget förväntas starta 1 december och sträcker sig cirka 9-12 månader framåt. Vår kund sitter i mycket fina lokaler i centrala Stockholm.

Vad innebär rollen och vem söker vi?
Som Redovisningsansvarig kommer du själv ansvara för två holdingbolag (samt flertalet näst intill vilande dotterbolag) med allt ifrån leverantörsfakturor och betalningar till årsbokslut och årsredovisning. Mer detaljerat innefattar tjänsten löpande bokföring, fakturering, leverantörsreskontra och betalning av leverantörsfakturor, skattedeklarationer, avstämningar, resultatanalys, budget samt månads-, kvartals- och årsbokslut. Därtill tillkommer löpande bokföring av värdepappersportfölj samt likviditetsplanering.

Vi tror att du har relevant utbildning inom redovisning och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Bolaget använder sig av systemen Briljant, Ascendo och Cognos Controller. Vidare bör du vara en van användare av Excel

Som person har du ett starkt driv, du är självgående, prestigelös och har en förmåga att växla mellan detaljorienterade uppgifter och ett mer övergripande förhållningssätt. Du är van vid att fatta beslut och kan ta ansvar för ditt arbete samt se till att deadlines hålls. Vidare är du social, kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra människor.

Ytterligare information om uppdraget
Behovet hos vår kund är med start i december och cirka 9-12 månader framåt. Tjänsten är på heltid med viss flexibilitet gällande arbetstider.

Din ansökan
Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta Therese Kraft (08-407 55 14) eller Malin Lindqvist (08-407 55 09). Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.


Som konsult har du nära kontakt med din personliga konsultchef och SJR anordnar regelbundet konsultträffar där du möter dina arbetskollegor som arbetar på andra uppdrag.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget