SJR IT · Publicerad 6 sept 2019

Om Fora

Fora är ett serviceföretag som hanterar kollektivavtalade pensions- och försäkringslösningar för över 235 000 företag och deras 3,9 miljoner anställda. En viktig del av ett tryggt arbetsliv och företagande är pension och försäkringar. Genom att förtydliga och förenkla vill vi erbjuda våra kunder en så enkel pensions- och försäkringslösning som möjligt. Vi som arbetar på Fora gör skillnad för våra kunder genom att omsätta kunskap till nytta. Det är service och gör Fora till länken för ett tryggare arbetsliv. På Fora får vi energi och glädje av att jobba tillsammans för att hjälpa våra kunder. Vi arbetar i moderna, aktivitetsbaserade lokaler mitt i Stockholm och självklart omfattas alla medarbetare av kollektivavtal.

Fora befinner sig i en spännande och utmanande förändringsresa som innebär att vi utvecklar helt nya digitala tjänster för kunder, parter och andra intressenter. Vi vill göra det riktigt enkelt att ha med Fora att göra. Målet är nöjdare kunder och en stärkt kundupplevelse. Framgången ligger i kraften och kunskapen hos våra medarbetare och i vår kultur som verkar för ständiga förbättringar och personlig utveckling.

Vi söker nu dig som vill vara en del i Foras transformation. Vi är mitt inne i en förändringsresa som innefattar kultur, arbetssätt och systemstöd.

Ansvar och arbetsuppgifter

I rollen som senior projektledare kommer ditt ansvar vara att driva utvecklingen till att Fora blir en modern digital mötesplats med relevanta tjänster och hög servicenivå.

Projekten omfattar stora delar av företagets verksamhet där vi bygger nya digitala självservicetjänster samt byter ut flera system som exempelvis, försäkringssystem, ekonomisystem och säljstödsystem. Du kommer ha kontakt med externa leverantörer likväl som interna medarbetare och du rapporterar till chef för IT-utveckling.

Vidare kommer dina arbetsuppgifter/ansvar att vara:
 • Säkra leverans av projektets mål
 • Säkerställ en kontinuerlig uppföljning av budget
 • Planera och säkra resurser för ditt projekt
 • Rapportera och informera om projektstatus till styrgrupp och övriga intressenter
 • Hantera krav- och förväntningar från intressenter/kravställare från olika delar av organisationen
 • Hantera avvikelser och störningar och göra prioriteringar inom projektet
Kvalifikationer och personlighet

Vi söker dig som är en erfaren projektledare som är van att arbeta med verksamhetskritiska projekt. Du motiverar och inspirerar andra människor, har en god kommunikativ förmåga samt löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Ord som kännetecknar dig är att du är en stark förändringsledare, driven, analytisk, och nyfiken.

Ytterligare kompetens och erfarenhet som krävs för rollen:
 • Flera års erfarenhet av att driva affärsrelaterade IT-projekt av större karaktär
 • Erfarenhet av olika arbetssätt och leveransmodeller
 • God ledarskapsförmåga och kommunikativ förmåga
 • Goda kunskaper inom IT, affärsutveckling och digital utveckling
 • Relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Fora med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Stenfeldt på 076-6471633 eller ansvarig researcher Linnéa Bolinder 0766471601. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-09-27.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.
Varmt välkommen med din ansökan!
För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR har varit verksamma sedan 1993 och fokuserat på att hjälpa kunder att hitta rätt kompetens enligt behov samt att erbjuda kandidater spännande nya utmaningar. SJR IT är ett bolag inom SJR koncernen som är specialiserat på IT och digital transformation.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
4 nov 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Projektledare

Inga fler liknande jobb tillgängliga