SJR IT · Publicerad 15 feb

SJR IT söker för kunds räkning dig som kan ta en expertroll i förvaltningen som ska stötta bolaget i förvaltningsetableringen. Uppdraget är 75-100%, kan diskuteras med start omgående och pågår till 2018-09-30 med option på förlängning.

Arbetsbeskrivning

De är en renodlad beställarorganisation som arbetar enligt PM3 modellen i sin förvaltning och med ett tätt samarbete med sina förvaltningsleverantörer. De är nu i en förberedande fas för att ta emot det nya datalagret med dess BI-verktyg i förvaltningsorganisationen. I detta arbete ser de nya behov avseende förvaltningsorganisationen av och arbetssättet kring ett datalager. För att etablera denna förvaltning så bra som möjligt redan från början söker vi någon med dokumenterad erfarenhet från förvaltning av datalager och BI-system, gärna med erfarenhet från förvaltningsetableringsfasen, som kan stötta dem i förvaltningsetableringen.

Arbetet kommer att genomföras under ledning av och tillsammans med förvaltningsledaren för datalager. Uppdragsbeställare är Chef Förvaltning och Projekt för Basportföljen.

Detta är en expertroll i förvaltningen som ska stötta Sveaskog i förvaltningsetableringen. De arbetsuppgifter vi idag identifierat är följande:
  • Föreslå och stötta i etablering av olika forum inom datalager/BI förvaltningen. Kan t ex vara det som brukar kalls ett BICC - Business Intelligence Competence Center.
  • Etablering och ledning av en "task-force" för att sprida kunskapen och vetskapen om vårt datalager och dess möjligheter ute i verksamheten
  • Användbarhetsriktlinjer
  • Ärendehantering av uppkomna behov och krav på Datalager och användarverktyg
  • Till ovanstående det som under arbetets gång visar sig av vikt att genomföra
Kompetenskrav
  • Dokumenterad stor erfarenhet av förvaltning av datalager och Microsofts BI-verktyg. Positivt om erfarenhet även finns som expertanvändare inom området.
  • Gärna erfarenhet och intresse av UX.
  • Organiserad, driftig samt serviceinriktad och med god förmåga att se och möta verksamhetens behov.
  • Förmåga att kunna arbeta självständigt likväl som att arbeta efter anvisning.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR har varit verksamma sedan 1993 och fokuserat på att hjälpa kunder att hitta rätt kompetens enligt behov samt att erbjuda kandidater spännande nya utmaningar. SJR IT är ett bolag inom SJR koncernen som är specialiserat på IT och digital transformation.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 apr
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Konsult

Inga fler liknande jobb tillgängliga