SJR IT · Publicerad 6 nov

SJR IT söker för kunds räkning en lösningsarkitekt med goda kunskaper inom integration och SOA-arkitektur. Uppdraget är på heltid, startar omgående och pågår till 2018-03-31.

Arbetsbeskrivning

Ett välkänt försäkringsbolag söker en lösningsarkitekt för att verka inom pågående projekt och inom förvaltning inom domän Kund.

Domän Kund har en central del inom bolaget då det stöttar samtliga av deras affärsdomäner, och IT-landskapet är idag komplext där de bland annat ansvarar för förmågorna inom det personliga kundmötet och masterdata.

Som lösningsarkitekt ingår du i projekt och i uppdrag från förvaltningen som en representant från Arkitekturfunktionen där du får arkitektonisk styrning och stöd av domänarkitekter i försäkringsbolagets Arkitekturråd. Förutom att driva lösningsframtagningen och säkerställa att lösningen följer beslutade strategier och riktlinjer och möter funktionella och icke-funktionella krav så medverkar du också i kravanalys samt i planering och koordinering av projektens leverabler. I din roll är du även ett stöd till projektledare och it-projektledare. Du kommer att ha ett nära samarbete med deras leverantörer rörande detaljerade krav, systemdesign, systemutveckling, test och leverans.

Kompetenskrav
  • Bred kompetens inom IT-arkitektur, med fokus på applikationsarkitektur och integration, men även med kunskap om infrastrukturella aspekter.
  • Erfarenhet av att arbeta inom CRM, kundmötet eller med digitala kanaler
  • Erfarenhet av tjänsteorienterad arkitektur och olika varianter av SOA-lösningar
  • Erfarenhet av Master data lösningar
  • Van att hantera olika stakeholder krav och navigera fram en lösning
  • Stor fördel om erfarenhet av att arbeta i en outsourcad miljö
  • Stor fördel med erfarenhet av aktuella regelverk som GDPR och Mifid Flytande engelska och svenska i tal och skrift
Intervjuer sker fortlöpande så tveka inte att söka!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR har varit verksamma sedan 1993 och fokuserat på att hjälpa kunder att hitta rätt kompetens enligt behov samt att erbjuda kandidater spännande nya utmaningar. SJR IT är ett bolag inom SJR koncernen som är specialiserat på IT och digital transformation.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 jan
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Arkitektur