SJR IT · Publicerad 15 jan

SJR IT söker för kunds räkning en senior Lösningsarkitekt med erfarenhet av att utveckla och förvalta integrations-förmågor och lösningar i stora organisationer. Uppdraget startar omgående och pågår till och med 2018-06-31.

Arbetsuppgifter

Som lösningsarkitekt ingår du i projekt och i uppdrag från förvaltningen som en representant från Arkitekturfunktionen där du får arkitektonisk styrning och stöd av domänarkitekter i försäkringsbolagets Arkitekturråd.

Förutom att driva lösningsframtagning och säkerställa att lösningar följer beslutade strategier och riktlinjer och möter funktionella och icke-funktionella krav, så medverkar du också i kravanalys samt i planering och koordinering av projektens leverabler. I din roll är du även ett stöd till projektledare och it-projektledare. Du kommer att ha ett nära samarbete med våra leverantörer rörande detaljerade krav, systemdesign, systemutveckling, test och leverans.

Som lösningsarkitekt Integration så kommer du främst att arbeta med att vidareutveckla våra SOA-plattformar och dess tjänster, men även vid behov arbeta med andra integrationstekniker så som filplattformar och att vidareutveckla våra förmågor inom eventdriven arkitektur och vår API-plattform. Vi lägger därför vikt vid att du har en bredd inom integrationsområdet och goda kunskap kring olika teknikers användningsområde.

Kompetenskrav
  • Bred kompetens inom lösningsarkitektur, med specifikt fokus på integration, men även med kunskap inom applikationsarkitektur och infrastruktur.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Specifik erfarenhet av att utveckla och förvalta SOA-arkitekturer
  • Goda kunskaper inom informationsarkitektur och informationsmodellering
  • Erfarenhet av att arbeta i outsourcad miljö
  • Intresse för Micro services - inspirerade arkitekturer och eventdriven arkitektur
  • Stor fördel om erfarenheter från försäkringsbranschen
  • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Personliga egenskaper

Som person är du strukturerad, har god analytisk förmåga och en förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. Du har förmågan att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Vi vill att du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners och är en lagspelare som är noggrann, ansvarstagande, prestigelös och initiativrik.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR har varit verksamma sedan 1993 och fokuserat på att hjälpa kunder att hitta rätt kompetens enligt behov samt att erbjuda kandidater spännande nya utmaningar. SJR IT är ett bolag inom SJR koncernen som är specialiserat på IT och digital transformation.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 feb
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Arkitektur

Inga fler liknande jobb tillgängliga