SJR IT · Publicerad 15 feb

SJR IT söker för kunds räkning en IT arkitekt till spännande uppdrag hos välkänt naturresursbolag. Uppdraget är på heltid och pågår minst hela 2018.

Arbetsbeskrivning

Som kärnportföljens lösningsarkitekt ska du äga den totala bilden av hur allt hänger ihop. Det gäller systemsamband, integrationer, informationsmodeller etc. Mycket ändras löpande på grund av Lyftet så där kommer man etablera ett intimt samarbete. Mycket av kunskapen i ovanstående underhålls i EA.

Tillsammans med kollegan i basportföljen hanteras frågor som rör portföljerna gemensamt, både praktiskt (integrationer etc.) och strategiskt apropå förvaltningen av målarkitekturen.

I det dagliga ska respektive förvaltningsobjekt och dess förvaltningsprodukter med sina olika leverantörer (och därtill hörande arkitekter) koordineras, planeras, synkroniseras och ibland kontrolleras. Tillsammans kartlägga vad vi gör i olika system. Men samtidigt är det en gruppleverans så de iblandade ska inspireras, utmanas och uppmuntras till kvalitativa leveranser där går ihop till en fungerande helhet.

Det behövs skapas en granskningsprocess för olika lösningar och vara med och upphandla och avtala leverantörer/individer med vissa kvalitetskrav. Kunna tydliggöra att det finns ramar att hålla sig inom; process för att godkänna lösningar etc.

Kompetenskrav
  • Ett antal år som arkitekt i den roll som beskrivs d.v.s. rätt så hands on men samtidigt inte för djupt som systemarkitekt. Utvecklarbakgrund är meriterande.
  • Ha en egen motor och vara proaktiv - inte vänta på att något ska ske!
  • Konsekvent och bestämd - för att kunna hålla linjen men på ett trevligt sätt - det är ändå rätt så många kockar hos de olika leverantörerna
  • Kunna prata med "verksamhet" för att förstå de verkliga behoven
  • Ledaregenskaper eftersom det i praktiken är många (individualister) som ska ledes rätt. Kunna sätta upp tydliga mål, få alla med på rationalen. Ytterst kunna skapa en gruppleverans inom kärnportföljen
  • Kunna tydliggöra vad, var, varför och vilka kvalitetskrav de ställer på respektive lösningar. Beredd att testa olika sätt och perspektiv.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR har varit verksamma sedan 1993 och fokuserat på att hjälpa kunder att hitta rätt kompetens enligt behov samt att erbjuda kandidater spännande nya utmaningar. SJR IT är ett bolag inom SJR koncernen som är specialiserat på IT och digital transformation.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 apr
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Arkitektur

Inga fler liknande jobb tillgängliga