SJR · Publicerad 6 sept 2019

Fjärde AP-fondens uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer. Vårt långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och fokus på hållbarhet skapar möjligheter till hög avkastning till låg kostnad. Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer vid förvaltningen av fondkapitalet. Vi är en flexibel kunskapsorganisation med djup specialistkompetens. Fjärde AP-fonden tror på en inkluderande arbetsplats och arbetar aktivt för att skapa jämställdhet och mångfald i organisationen. Vår verksamhet kännetecknas av affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda.

Din utmaning

Tjänsten ligger inom fondens grupp för Strategisk allokering och kvantitativ analys. Gruppen består idag av totalt nio medarbetare, som förutom chef är fördelat som två strateger, tre kvantitativa analytiker och tre förvaltare (inom allokering, hedgefonder och globala aktier). Gruppen ansvarar och håller ihop den övergripande analysen och förvaltningen av fondens tillgångar samt ansvarar även för fondens ALM-analys och förvaltar själva fondens globala aktiebok.

Positioner mellan och inom tillgångsslag på olika horisonter erbjuder stora möjligheter för olika typer av investeringsstrategier där datahantering och kvantitativ analys är av största betydelse. Den kvantitativa utvecklarens uppgift är att, tillsammans med kollegor, utveckla och underhålla det modell- och metodramverk som används inom gruppen samt ta ansvar för gruppens datakällor och övergripande IT-infrastruktur.

Gruppens breda ansvarsområde innebär stora möjligheter till utveckling. Rollen innebär även nära samarbete framförallt inom gruppen men även mot övriga grupper inom fonden.

Din bakgrund

Vi söker dig som är civilingenjör med relevant inriktning och därefter minst tre års praktisk erfarenhet av programmering, modellering och databashantering. Du har ett stort intresse för finansiell teori och de finansiella marknaderna, men ditt fokus är att utvecklas inom modellutveckling och programmering.

Vi tror att rätt kandidat jobbar inom finanssektorn idag och gärna sitter med utvecklingsprojekt och stora datamängder med god förståelse för finansiella kvantitativa metoder och modeller. Du har även gedigen erfarenhet av objektorienterad programmering i Python eller liknande språk, samt erfarenhet av SQL.

Har du erfarenhet av versionshantering, Continuous integration (CI) och Linuxservrar är det meriterande. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Dina egenskaper

Givetvis skriver du under på våra värderingar affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda. Du ser möjligheter, tar initiativ och kan driva analysarbetet framåt mot uppsatta mål. Du drivs av nyfikenhet och agerar proaktivt genom att du är trygg i din roll och vågar ta ansvar.

Din ansökan

Vill du bli en del av Fjärde AP-fondens framgång?

I denna rekryteringsprocess samarbetar AP4 med SJR. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-471 59 14. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2019-09-30.

Notera att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post. Varmt välkommen med din ansökan! För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Om Fjärde AP-fonden

Fjärde AP-fonden (AP4) är en av fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet. Vårt uppdrag är att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. Vi förvaltar ca 391 miljarder kronor där noterade aktier, såväl globala som svenska, utgör mer än hälften av tillgångarna. Vi investerar även i svenska och globala räntor samt reala tillgångar. AP4:s arbete får positiv uppmärksamhet i flera olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. Under 2018 tilldelades AP4 exempelvis det högsta betyget AAA av Asset Owners Disclosure Project (AODP) för vår hantering av klimatrisk i investeringarna. Dessutom rankade de AP4 som nummer 1 av 100 globala pensionsfonder. Vi är 62 anställda vid vårt kontor i centrala Stockholm.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
4 nov 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga