SJR · Publicerad 4 dec 2020

Trivs du med att driva förändrings- och utvecklingsprojekt? Är du dessutom erfaren inom redovisning av finansiella instrument och har ett stort intresse och fallenhet för systemfrågor? Här finns möjligheten att kombinera kvalificerad finansiell redovisning med att driva utvecklingsarbete inom en kompetent och framgångsrik kapitalförvaltning. Dina huvudsakliga ansvarsområden innefattar:
  • Övergripande planering, leverans och kvalitetssäkring av bokslut och årsredovisning
  • Samordna kostnadsbudget och prognosprocesserna
  • Initiera och koordinera utvecklingsprojekt inom Finance
  • Följa upp och bevaka operativa risker inom Finance
  • Agera länk mellan redovisning och systemförvaltning, kravställa systemförändringar i samband med nya finansiella instrument
  • Stöd till övriga kollegor i det löpande redovisningsarbetet
Detta innebär en bred och utåtriktad roll med många interna kontakter, bland annat med IT/systemförvaltning och internrevision. På ett proaktivt sätt bidrar du till att redovisningen och dess system uppfyller de krav som ställs såväl internt som externt. För dig med intresse för redovisning, kapitalförvaltning, system, projekt och utvecklingsarbete tror vi att detta är drömrollen!

Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande. Du är en senior redovisningsekonom med flera års erfarenhet av redovisning, rapportering och IFRS-regelverket inom en finansiell verksamhet. Har du revisionserfarenhet med inriktning finansiella bolag är det en fördel. Tidigare erfarenhet av portföljsystemet SimCorp Dimension är meriterande medan goda generella kunskaper om IT och systemfrågor är en förutsättning. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av systemrelaterade projekt och har en förståelse för systemens logik och uppbyggnad och hur den påverkar redovisningens flöden.

Personliga egenskaper

Vi söker en proaktiv projektledartyp som gillar lagarbete! Du får med dig andra mot målet, är strukturerad, noggrann och leveranssäker. Du har också förmågan att arbeta självständigt och ta stort eget ansvar. Du är nyfiken på att lära nytt, utveckla dig själv och teamet och strävar alltid efter att förbättra processer och rutiner. Finance är ett litet team på 5 personer som samarbetar nära och hjälper varandra. Vi värdesätter därför också prestigelöshet och att du är serviceinriktad. Tjänsten är placerad på Fjärde AP-fondens kontor i centrala Stockholm.

Mer om AP4

Fjärde AP-fonden (AP4) är en av fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet där vårt uppdrag är att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. Vårt långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och fokus på hållbarhet skapar en hög avkastning till förmån för dagens och morgondagens pensionärer. Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer för att vi ska nå målet om föredömlig och hållbar förvaltning. Vi är en prestigelös och flexibel kunskapsorganisation med djup specialistkompetens. Läs mer om oss på www.ap4.se.

Ansökan
I denna rekrytering har AP4 valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Sara Borgeström 070 471 59 14 eller Karin Van Egeraat på 070 471 59 08. Vi intervjuar löpande så ansök gärna så snart som möjligt.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: Finansiell Redovisningsekonom
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 feb 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga