SJR · Publicerad 19 sept 2019

SJ söker Bid Controller Data Analytics

SJ är Sveriges första och största tågoperatör - vår ambition är också att vara Sveriges bästa. Varje dag reser 140 000 personer med SJ AB där 4 600 medarbetare inom koncernen verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 200 avgångar, från 284 stationer - från Narvik i norr till Köpenhamn i söder och från Stockholm i öst till Oslo i väst. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. Omsättning ca 7,5 miljarder kronor. Vår affärsidé är att SJ ska erbjuda marknadens mest kundnära och hållbara resande i egen regi och i samarbete med andra. Det innebär att vi ska vara bäst på att tillgodose kundernas behov och att socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar ska gå hand in hand genom hela vår verksamhet. Att varje linje betraktas som en egen affär utgör grunden i SJs affärsmodell. Vår vision är - Ett SJ att lita på och längta till. Läs mer på www.sj.se

Business Control

SJ som organisation är inne i en förändringsresa med stort fokus på expansion och digitalisering. Enligt en ny fastställd strategisk plan kommer satsningar genomföras som ger ökat kundvärde, geografisk expansion samt implementation av nytt ERP-system som ger förbättrad möjlighet till styrning och uppföljning. Inom dessa initiativ är Business Control en betrodd affärspartner som adderar värde och expertis och som löpande stöttar affärsprestationen inom SJ. Inom upphandlad pågår en spännande resa i Norden där fler länder öppnas för konkurrensutsatta upphandlingar.

Enheten Business Control tillhör stabsfunktionen Ekonomi och består av ca 15 medarbetare

Till kontoret i Stockholm, adress Vasagatan 10, söker vi nu en vi en driven Bid Controller Data Analytics som vill vara med och utveckla SJ:s anbudsarbete.

Övergripande rollbeskrivning

Som Bid Controller Data Analytics ingår du i ett team om tre medarbetare. Ditt huvudsakliga fokus kommer handla om kalkylarbetet inom SJs upphandlingar. Du förväntas bidra till att utveckla och optimera anbudsarbetet genom att driva kalkylarbeten samt utveckla processer kopplade till kalkylering. Vidare skall du delta i upprätthållandet och i utvecklingen av modeller samt delta i uppbyggnaden och förvaltningen av infrastruktur i form av nyckeltal, extern information samt modeller och mallar för användning vid upphandlingar/anbud.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med utvalda delar av kalkylen i ett eller flera prioriterade anbudsförfaranden. Vidare skall du stötta och delta i framtagandet av business case i nära samarbete med anbudsteamet. Du förväntas fördjupa dig i data i syfte att identifiera specifika frågeställningar och därmed kunna bidra med korrekt beslutsunderlag och slutsatser. Vidare kommer det krävas att du utmanar nuläge och lösningsförslag med hypoteser kring processförbättringar, effektiviseringar och alternativa nyckeltal.

Ditt arbete kommer innefatta att genomföra känslighetsanalyser, dokumentera antaganden, paketera och kommunicera analyser till projekt och ledning samt delta i arbetet med utveckling och förbättring av mallar. På det hela taget blir din roll bred och eftersom arbetsbelastningen stundtals är ojämn kan det bli aktuellt att stötta andra delar av verksamheten med din analyskraft.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en akademisk examen som civilingenjör och/eller civilekonom och arbetar i en liknande analytisk roll idag, gärna där framtagande av intäktsprognoser ingår som arbetsuppgifter. Du kan ha erfarenhet som anbudskalkylerare, analytisk Business Controller, eller data analytiker/scientist. Rollen kräver att du har mycket goda kunskaper inom Microsoft Excel och har arbetat med kalkylmodellering, kalkylering och finans.

Som person är du analytisk, proaktiv, strukturerad och drivande. Du är självgående, har hög arbetskapacitet och trivs med att ta stort eget ansvar. Du stimuleras av att arbeta mot tajta deadlines och har förmågan att leverera med hög kvalitet även under press.

Du är en duktig problemlösare och har kapacitet att se såväl helhet som detaljer samt har en god prioriteringsförmåga. Du är kommunikativ och vågar utmana din omgivning på ett konstruktivt sätt. Vidare ställer rollen krav på affärsmässighet, intresse för affären samt personlig mognad och integritet. Med din personlighet bidrar du till ett fortsatt öppet och trivsamt arbetsklimat.

Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta Linnea Bolinder på 076-647 16 01. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-10-18.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
18 nov 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga