SJR · Publicerad 7 okt 2021

Nu söker vi en Business Controller till vår kund inom Drivmedelsbranschen. Du får vara med och driva projekt samtidigt som du operativt arbetar med analys av olika verksamhetsområden.

Uppdraget planeras att påbörjas i december fram till slutet av augusti 2022 med placering i Sundbyberg.

Om tjänsten

I rollen som Business Controller ansvarar du för rutiner och processer kring ekonomistyrning, uppföljning och lönsamhetsfrågor för verksamheten. Du ansvarar för att löpande förse organisationen med relevanta underlag för beslut och uppföljning. Du arbetar löpande med försäljning - & budgetuppföljning på både butiksnivå och sortimentsnivå. Du analyserar utfall och arbetar nära drift- och sortimentsteamet för att stödja och uppmärksamma organisationen på trender och risker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Budgetera, prognostisera och följa upp ekonomiska måltal för kedjan samt respektive station
 • Benchmarking kring lönsamhet & kostnader för optimering av affären
 • Projekt och business case kopplade till verksamheten
 • Ekonomiska inspel till sortiment- och prisstrategier
 • Framtagande och löpande analys av försäljningsrapporter och styrningsverktyg
 • Analys av marknadsaktiviteter, dess effekt och resultat
Din bakgrund och erfarenhet
 • Högskoleutbildning med ekonomisk inriktning
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet från relevant och liknande områden
 • Analys för affärsutveckling
 • Erfarenhet av detaljistekonomi är meriterande
 • God kunskap i Office-paketet
För att du skall trivas och bli framgångsrik i rollen har du ett stort affärssinne, du förstår dynamiken i affären och vad som skapar lönsamhet. Du tar stort eget ansvar och trivs med att arbeta självständigt och resultatinriktat. Du brinner för siffror och analys och värnar om att förstå bakomliggande orsaker till utfall. Du har förmågan att ta ett helikopterperspektiv och är nyfiken, ända ner på detaljnivå, på vad som driver affären och får lönsamheten att växa. Som person är du trygg, prestigelös, driven och en duktig analytiker med utpräglat sinne för affärer.

Ansökan

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...


Konsult hos SJR

Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.


Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare.
Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.

SJR är idag cirka 550 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
6 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler jobb från SJR tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga