SJR · Publicerad 11 sept

Första AP-fonden är en av fyra buffertfonder i det allmänna inkomstpensionssystemet. Första AP-fondens affärsidé är att, med väl avvägda finansiella risker, uppnå högsta möjliga avkastning på fondens tillgångar och därmed långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar ålderspension för nuvarande och framtida pensionärer. Vid halvårsskiftet 2018 förvaltade Första AP-fonden tillgångar till ett värde av cirka 335 miljarder kronor. Fonden har kontor i moderna lokaler i centrala Stockholm. Idag har fonden drygt 60 anställda.

Om tjänsten

Nu söker vi en driven redovisningsansvarig till Första AP-fonden. Du kommer att ingå i enheten Affärsstöd som idag omfattar sju personer, varav redovisningsansvarig och en ekonomiassistent tillhör ekonomigruppen. Övriga medarbetare inom enheten tillhör backoffice-gruppen. Man rapporterar till chef för Affärsstöd vilken ingår i ledningsgruppen.

I rollen som redovisningsansvarig kommer man att ansvara för budget och kostnadsuppföljning samt bokslutsarbete. Du kommer även självständigt ansvara för redovisningen i AP1 och deras direktägda bolag inom alternativa investeringar (blockerstruktur). Finns intresse för skatt- och bolagsstrukturering finns möjlighet att utvecklas inom det området.

Personen kommer dessutom att vara systemägare av huvudbokssystemet, som är nytt och implementeras under hösten, samt Private I (system för alternativa investeringar). Vidare kommer man att delta i utvecklingen av arbetsmetoder och processer inom enheten. I rollen ingår även handledning av ekonomiassistenten.

Tjänsten innebär goda möjligheter att utvecklas inom sitt område.

Din profil

Vi söker dig som är civilekonom med minst sju års arbetslivserfarenhet från finansiell redovisning i kapitalförvaltande bolag eller liknande. Du har goda kunskaper om redovisning av finansiella instrument och har tidigare varit delaktig i arbete med årsredovisning enligt IFRS i finansiellt bolag. Du vill i din nästa roll arbeta brett inom redovisning och ta ett stort eget ansvar. Du trivs när det finns möjlighet att utveckla arbetssätt och processer och du bidrar gärna till förändring.

Första AP-fonden är en arbetsplats där egenskaper som ansvarstagande, respekt, öppenhet och samarbete värderas högt. Sökande bör vara en person som delar fondens värderingar och som är prestigelös, noggrann, stresstålig samt van vid att arbeta såväl självständigt som i en grupp.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Första AP-fonden med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sara Borgeström på telefon 08-407 55 12.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var