SJR · Publicerad 5 feb 2021

Erik Penser Bank är en privatägd bank som erbjuder ett brett urval av finansiella tjänster till privata och institutionella investerare. Vi fokuserar på att skapa värde åt våra kunder inom två affärsområden; Wealth Management och Corporate Finance.

Om tjänsten

Nu söker vi en medarbetare till gruppen Corporate Actions och Rapportering inom vårt Back Office som består av 15 medarbetare. Gruppens ansvarsområde innefattar administration och bevakning av svenska och utländska bolagshändelser för kunders räkning samt löpande kontroller av regulatorisk rapportering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

Corporate actions
  • Administrera och bevaka svenska och utländska emissioner för kunders räkning
  • Handlägga företrädesemissioner, börsnoteringar, split, inlösenprogram, uppköp mm
  • Kontakt med förvaltare, mäklare, emissionsinstitut och banker
  • Skatterapportering
Rapportering
  • Löpande kontroller av, i stor utsträckning, automatiserad myndighetsrapportering
  • Avvikelsehantering och felsökning
  • Stöd i implementeringen av nya och existerande finansiella regelverk
Din profil

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet inom Corporate Actions. Du har god förståelse för de finansiella marknaderna och värdepappershandel. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av clearing/settlement och har förståelse och intresse för regulatorisk rapportering. Har du erfarenhet av depåsystemet AbaSec och Euroclear/VPC är det meriterande.

Det är viktigt att du trivs med att arbeta i grupp men även kan arbeta självständigt med eget ansvar. Vi ser gärna att du är utåtriktad, drivande och tycker om att ta egna initiativ. Du är noggrann, serviceinriktad och flexibel och tycker det är kul och utmanande med nya arbetsuppgifter - inte minst med utveckling av nya och befintliga processer!

Vad vi kan erbjuda:

Vi erbjuder dig ett utvecklande och omväxlande arbete med duktiga och erfarna medarbetare. Du arbetar nära affären och har möjlighet till stort ansvarstagande och att genom egna insatser kunna påverka resultat. Det finns också goda möjligheter att bredda sig och arbeta med olika projekt. Vi sitter i mycket trevliga lokaler på ett kontor som är centralt beläget på Kungsgatan/Sveavägen.

Om Erik Penser Bank

Erik Penser Bank erbjuder ett brett urval av finansiella tjänster till privata och institutionella investerare och fokuserar på att skapa värde till våra kunder. Banken har cirka 100 anställda och kontor i Stockholm. Affärskulturen bygger på en övertygelse om att långsiktig framgång för banken endast kan vara grundad på framgång för våra kunder och uppdragsgivare.

Läs mer på www.penser.se

Ansökan

I denna rekrytering har Erik Penser Bank valt att samarbeta med SJR. Intervjuer och urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914 alt på sara.borgestrom@sjr.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
6 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Bank & Finans
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga