SJR · Publicerad 26 mars 2021

Första
AP-fonden har i uppdrag från Sveriges Riksdag att förvalta en del av kapitalet i det svenska inkomstpensionssystemet. Fonden förvaltar globala tillgångar till ett värde av cirka 393 miljarder kronor den 31 december 2020. Ungefär 60 procent av portföljen är investerad utomlands. Målet är att långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar inkomstpension för nuvarande och framtida pensionärer genom kostnadseffektiv förvaltning och väl avvägt risktagande
. Fonden har en global inriktning med placeringar i aktier, obligationer, alternativa tillgångar, räntor och valutor.
Tillgångarna förvaltas såväl internt som genom externa förvaltare
.

För
AP1:s räkning söker vi en Back
Office Specialist
med placering i centrala Stockholm.
Tjänsten rapporterar till chefen för Back Office och man ingår i en grupp om fem personer.

Om
tjänsten


Första
AP-fondens Back Office ansvarar för administrationen av en bred tillgångsportfölj fördelat på aktier, räntebärande värdepapper, fastigheter, infrastruktur, riskkapitalfonder och hedgefonder. Ansvaret innefattar bland annat hantering av affärstransaktioner och avstämningar samt kontakter med depåbanker och clearing-hus. AP1 vill att man är delaktig och drivande i att utveckla processer och arbetsmetoder för gruppen samt arbetar i olika projekt inom fonden.

Fokus
kommer fortsatt för gruppen att ligga på digitalisering och automatisering av processer och rutiner likväl utveckling av användandet av kapitalförvaltningssystemet Simcorp Dimension. Många av arbetsuppgifterna innefattar problemlösning av både finansiell och teknisk natur. Rollen innebär nära kontakt med fondens olika förvaltarteam och andra grupper inom enheten Operations såsom Systemförvaltning, IT och Risk- och avkastningsanalys.

Din
bakgrund


Vi
söker dig med akademisk utbildning som civilingenjör eller civilekonom. Du har mellan ett par år och upp till fem års arbetslivserfarenhet från operations/back office eller IT inom bank/finans.

Du är
nyfiken, driven, utvecklingsorienterad som person och har ett genuint intresse för finans.


gruppen är relativt liten är det viktigt att man uppskattar att arbeta med både dagliga rutiner, problemlösning och samtidigt övergripande utvecklingsarbete.
Då rollen innebär många kontakter, både internt och externt, är viktigt att du är social och utåtriktad. För att passa in i gruppen bör du vara en prestigelös problemlösare med siffersinne och god initiativförmåga.

Ansökan

I denna
rekrytering har AP1 valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på
070-4715914. Vi intervjuar löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 19 april.
Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Bank & Finans
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga