SJR · Publicerad 12 feb 2020

Erik Penser Bank är en privatägd bank som erbjuder ett brett urval av finansiella tjänster till privata och institutionella investerare. Vi fokuserar på att skapa värde åt våra kunder. Erik Penser Bank har ett hundratal anställda och huvudkontor i Stockholm. Vår affärskultur bygger på en övertygelse om att långsiktig framgång för banken endast kan vara grundad på framgång för våra kunder och uppdragsgivare.

Om rollen
Erik Penser Bank bedriver en bred verksamhet inom bland annat förmögenhetsrådgivning, orderhantering, kreditgivning samt inlåning. Som en del i ditt arbete kommer du att arbeta med kundansvariga och ansvariga för bankens produkter och tjänster, för att tillsammans med dem tillse att det finns en effektiv kontroll av operativa risker i bankens processer. Det innebär bland annat att du följer upp fastställda kontroller i processerna, ser över rutiner och föreslår förändringar i dessa - men även att du är bidragande i att se över processer och upprätta kontroller. I rollen kommer du att få en inblick i alla avdelningar i banken och bidra till att alla enheter arbetar enligt gemensamt uppsatta processer och rutiner.

En stor del av arbetet utgörs av att medverka i bankens arbete med att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism samt att ansvara för bankens transaktionsmonitorering och löpande uppdatera rutiner och den allmänna riskbedömningen.

Du arbetar i en grupp om tre personer som alla rapporterar direkt till bankens COO. Som en del av en liten organisation kommer du att aktivt delta i projekt och bidra vid implementation av rutiner och kontroller i verksamheten.

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet från bank eller fondkommissionär. Vi tror du har högskoleutbildning eller motsvarande samt att du behärskar engelska i tal och skrift.

Som person är du noggrann, strukturerad och analytisk. Du drivs av att hitta lösningar med fokus på att skapa möjligheter för effektiv regelefterlevnad och riskhantering. För att trivas i organisationen är det viktigt att du är prestigelös och uppskattar att arbeta i en föränderlig miljö. Du är också kommunikativ och pedagogisk när du förmedlar dina kunskaper och du har lätt för att etablera goda och förtroendefulla relationer.

Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar Erik Penser Bank med rekryteringsföretaget SJR. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag. Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Marcus på linda.marcus@sjr.se

Titel: First Line Compliance
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 apr 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Bank & Finans
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga