SJR · Publicerad 12 maj 2021

Om Boliden

Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 6000 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

Om tjänsten

Är du redo för en ny utmaning? Vill du arbeta för en av Sveriges mest välkända industrikoncerner?

Boliden rekryterar just nu en Group Controller med placering på huvudkontoret i centrala Stockholm. Som Group Controller ingår du i koncernens Group Controlling-funktion som består av 4 medarbetare och är en del av Group Finance. Du rapporterar direkt till Director Group Control.

Group Control har ansvar för ekonomistyrning, analys och affärsuppföljning av Bolidens verksamhet vad gäller operativ och finansiell utveckling, finansiell planering samt en bredd av projekt.

För rätt kandidat är detta en utmärkt möjlighet att få bli delaktig i Bolidens arbete och dynamik på koncernnivå samt att få arbeta nära Bolidens koncernledning och beslutsfattare.

Du kommer att vara involverad i och ha ansvar för flera olika aktiviteter såsom sammanställningar, analys och kvalitetssäkring av koncernens månatliga finansiella och operativa resultat, förberedelse av styrelsematerial och kvartalsvis extern information, samt koordinering av prognoser och budgetprocesser.

Du kommer att stötta i och driva egna projekt, utredningar och analyser, förbereda PM och presentationsmaterial, samt delta i och driva förbättringsprojekt vad gäller processer och rutiner, instruktioner, manualer, verktyg med mera.

I rollen ingår löpande dialog och nära samarbete med andra koncernfunktioner så som Accounting, IR, Treasury, Tax, Internal Control, Strategy/Market, CR, Communication, Business Areas, samt med Bolidens dotterbolag.

Din bakgrund

Vi söker dig med en relevant akademisk examen, exempelvis ekonom- eller ingenjörsexamen. Du har ca tre års erfarenhet från arbete som Controller, företrädesvis från ett industriföretag. Vidare så har du erfarenhet av projektarbete och har ett genuint intresse för system samt avancerade kunskaper i Microsoft Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av konsolideringssystemet AARO. Du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift. Om du har kunskaper i finska så är det en fördel.

För att lyckas i rollen så är det viktigt att du har en mycket god analytisk förmåga och affärsförståelse. Vidare är du resultatinriktad, strukturerad och arbetar kontrollerat och konstruktivt under tidspress. Det är också viktigt att du trivs i en prestigelös miljö, har förmåga att etablera nätverk och tycker om att arbeta i team. Du är en skicklig kommunikatör, både i tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering har Boliden valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: Group Controller
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 juli 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga