SJR · Publicerad 1 apr 2021

Om företaget

Allente är ledande i Norden med att erbjuda TV-distribution via satellit till 1,2 miljoner kunder. I tillägg erbjuder de streamingtjänster och bredband via det öppna fibernätet.

''Allente har i dag ca 300 medarbetare fördelade i Norden med huvudkontor i Sverige och Norge. Bolaget grundades i Maj 2020 genom en sammanslagning mellan Canal Digital och Viasat Consumer och erbjuder idag det bästa utbudet av TV-innehåll till sina kunder. Med deras företagsabonnemang kan TV-innehåll visas för kunder, anställda, på institutioner och för allmänheten. Allente erbjuder en helhetslösning och möjlighet för dig att utnyttja deras utbud både i hemmet och utanför. De erbjuder ett stort utbud och med deras satellit ges överlägsen ljud- och bildkvalitet.

Deras ambition är att utveckla TV-tjänster med kvalitet i alla led till sina kunder. Som anställd hos Allente delar du samma intresse och glädje för att leverera de bästa möjliga linjära och streamade TV-tjänsterna

Om tjänsten

Allente söker nu en resultat- och utvecklingsdriven person till rollen som Head of Finance som vill arbeta i en internationell, föränderlig och snabbrörlig miljö. I rollen blir du en viktig del av ledningsgruppen och får vara med och påverka i viktiga strategiska beslut.

I rollen som Head of Finance kommer du kommer du att vara en nyckelperson för alla lokala affärsverksamheter. Du kommer att leda och utveckla finansfunktionen och teamet, både lokalt och på koncernnivå i Norden. Du säkerställer att interna rapporteringskrav möts och att externa regelverk gällande rapportering efterlevs. I rollen ingår också personalansvar för två Business Controllers och du rapporterar till Director of Financial Planning and Analysis som sitter i Danmark.

Dina viktigaste ansvarsområden innefattar:
  • Att ingå i den lokala ledningsgruppen och kommer ta en aktiv roll i beslut och i verkställande av strategin
  • Att bidra med vägledning i olika beslut och i affärsutveckling
  • Ansvar för kontinuerlig uppföljning av verksamheten i samarbete med controllers för att öka produktiviteten
  • Övergripande ansvar för räkenskapsperioden och ekonomisk rapportering externt samt till koncernen
  • Att följa upp och vara delaktig i månadsbokslut och vara ansvarig för att siffrorna som rapporteras stämmer
  • Ansvarig för budgetering/prognostisering och för att ta fram business cases som stöttar företagets behov
  • Ansvarig för att bolagets policys, lokala regelverk kring rapportering samt IFRS efterlevs
  • Utveckling och optimering av processer, rutiner och tillvägagångssätt
Tjänsten är placerad på Allentes attraktiva kontor mitt Stockholm city.

Din bakgrund

Du är utbildad civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet från exempelvis en liknande roll eller från en senior roll som business controller alternativt som chefscontroller. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som affärspartner till andra funktioner samt har erfarenhet av budget- och prognosarbete. Du är en van användare av ERP-system och BI-verktyg, har erfarenhet av finansiell analys, rapportering och av samarbete med revisorer. Du talar svenska och engelska obehindrat i både tal- och skrift. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat inom abonnemangsverksamhet.

Personliga egenskaper
För att bli framgångsrik i rollen som Head of Finance på Allente bör du trivas med att arbeta i ett företag med ett högt tempo och med en hög förändringstakt. Du är en resultat- och utvecklingsdriven person som har en hög kapacitet samt en skarp analytisk förmåga. Vidare så har du ett utpräglat affärsfokus och ledaregenskaper med förmågan att lösa problem, delegera och entusiasmera andra.

Ansökan

I denna rekrytering har Allente valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: Head of Finance & Controlling
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga