SJR · Publicerad 19 aug 2019


Bird & Bird har ett strategiskt fokus på teknik- och IP-intensiva branscher. Vi är världsledande inom IP och en av de ledande advokatbyråerna i världen inom bl.a. teknologi, kommunikation och media. Vår vision är att vara den världsledande byrån för branscher som arbetar med eller förändras av modern teknologi.


Med 30 kontor i 20 länder är den internationella dimensionen en del av vardagen och oavsett om du som medarbetare arbetar från kontoret i Stockholm, Hong Kong eller London så präglas vi av samma företagskultur. Kontoret i Stockholm finns i MOOD-huset och här jobbar omkring 70 personer.

Bird & Bird söker en serviceinriktad Junior Accountant. I denna roll kommer du att vara en del av en nordisk ekonomiavdelning bestående av 7 personer och du arbetar huvudsakligen med leverantörsreskontra och löpande bokföring för det danska bolaget. Ekonomiavdelningen är en del av supportfunktionen till verksamheten och du servar kollegor och bidrar i ekonomiavdelningens utvecklingsarbete. Du välkomnas till en internationell och positiv arbetsplats där du blir en del av ett hjälpsamt ekonomiteam.

Tjänsten

I rollen som Junior Accountant kommer du huvudsakligen att hantera leverantörsreskontra: leverantörsfakturahantering, attestflöde, betalningar och avstämningar. Du hanterar även inbetalningar, klientmedelskonton och har kontinuerliga kontakter och samarbeten med exempelvis kollegor och leverantörer. Som en del av ekonomiavdelningen är du delaktig vid årsbokslut och utvecklingsarbete. Den nordiska ekonomiavdelningen befinner sig i förändring och du får möjlighet att bidra i det fortsatta arbetet mot ökad harmonisering och effektivisering av systemanvändande och processer.

Som Junior Accountant kommer du huvudsakligen att arbeta med:
  • Leverantörsreskontra (inklusive utlägg och reseräkningar)
  • In- och utbetalningar
  • Löpande bokföring
  • Avstämningar
  • Förbättringsarbete
Har du arbetat inom ekonomi och har lätt för att kommunicera med andra människor? Vi-känslan är viktig vilket innebär att vi prestigelöst hjälper varandra oavsett position eller vilket land du sitter i. Vi kan erbjuda dig ett spännande arbete på en av landets mest innovativa advokatbyråer!

Din profil

Vi söker dig som har arbetat minst 1 år inom ekonomi/bokföring. Vi ser gärna att du har genomfört eftergymnasiala studier inom ekonomi. Du är lättlärd i system och har goda kunskaper i Excel. Du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du driven, ansvarskännande och följsam i ditt arbete. Du är lyhörd, lösningsfokuserad och har en utmärkt förmåga att ge god service i ett omväxlande arbetstempo. Din nyfikenhet gör att du har lätt för att lära nytt och bidrar i förbättringsarbete.

Viktig information

Detta är en rekrytering för en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning hos Bird & Bird. Start för tjänsten är så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Resor förekommer i tjänsten. I denna rekryteringsprocess samarbetar Bird & Bird med SJR. Urval och intervjuer sker löpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan redan idag! Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare Simon Jordal/Recruitment Consultant.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy.

Titel: Junior Accountant
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
18 okt 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga