SJR · Publicerad 23 mars 2021

Om företaget

PRI Pensionsgaranti är ett ömsesidigt kreditförsäkringsbolag som ägs av de försäkrade kundföretagen, vilka utgörs av stora och medelstora bolag , däribland flera av Sveriges största företag. Vi arbetar med näringslivets pensioner, bland annat ITP-planen. Våra tjänster omfattar kreditförsäkring, aktuariella tjänster, stiftelseadministration och pensionsadministration samt information och utbildning inom pension i egen regi. Totalt uppgår PRI Pensionsgarantis försäkringsansvar till 335 miljarder kronor. PRI Pensionsgaranti har två dotterbolag, PRI Stiftelsetjänst och PRI Pensionstjänst.

Företagskulturen kännetecknas av det lilla företaget med stora ambitioner, utrymme för påverkan och goda möjligheter till utveckling. Initiativkraft, samverkan och långsiktighet är de värderingar vi står för. PRI har cirka 100 anställda och har kontor centralt i Stockholm och Göteborg.

Om tjänsten

PRI Pensionsgaranti befinner sig i ett utvecklingsskede och förstärker just nu sin kreditförsäkringsavdelning med en erfaren Kreditanalytiker som vill vara med och bidra till deras fortsatta utveckling.

Kreditförsäkringsavdelningen på PRI har i dag nästan 700 stora företagskunder och ansvarar både för kreditbedömning och affärskontakten med försäkringskunderna. För företag som behåller sitt pensionskapital i verksamheten eller sätter av i pensionsstiftelse krävs normalt kreditförsäkring för att skydda pensionstagarna. Pensionsskulderna är i många företag betydande och kan i de största företagen uppgå till miljardbelopp.

Som Kreditanalytiker så kommer du att bli delaktig i att vidareutveckla den interna ratingmodellen, implementera hållbarhet i kreditanalysen samt i att effektivisera och automatisera arbetsprocesser. Du kommer att arbeta nära övriga avdelningar inom PRI såsom exempelvis juridik, aktuarie, marknad och IT. Du ingår i ett team om 8 personer och rapporterar till Kreditförsäkringschefen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar;
  • Analysera företagskundernas risksituation utifrån kreditvärdighet och sammanställa beslutsunderlag
  • Ansvara för kundkontakter, kreditbedömning och försäkringsupplägg för 50-100 kunder
  • Föredra riskbedömningar i olika beslutsinstanser inklusive styrelseutskott
  • Aktivt delta i arbetet med att vidareutveckla processer och analysmetoder för att möta nya regelverkskrav och behovet av ökad digitalisering
Din bakgrund

Du har en Civilekonomexamen eller motsvarande utbildningsbakgrund och har minst 5 års erfarenhet av kvalificerad kreditanalys från bank eller kreditförsäkringsbolag. Vidare så har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat mot företagskunder och har mycket goda kunskaper inom företagsanalys. Om du har erfarenhet av riskmodellering, bankjuridik eller hållbarhetsfrågor så är det meriterande. Det är ett krav att du har goda kunskaper i Microsoft Excel, samt har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Det är en fördel om du har ett intresse för näringslivsfrågor och samhällsekonomi.

Som person så har du en hög integritet och har en stor vana och förmåga att förhandla med företagskunder. Utöver det är du självgående och är bra på att ta egna initiativ och är även strukturerad i ditt tillvägagångssätt. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra och att du är ihärdig och levererar på uppsatta mål.

Ansökan

I denna rekrytering har PRI Pensionsgaranti valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar kandidater löpande.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: Kundansvarig Kreditanalytiker
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Bank & Finans
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga