SJR · Publicerad 1 juli 2021

Tycker du om att arbeta verksamhetsnära och bygga relationer? Har du ett driv och förmågan att kravställa och se till att det händer? Gillar du att vara insatt i detaljer samtidigt som du kan se till helheten och identifiera beroenden samt nya behov? Har du kunskaper inom portfölj- och projektstyrning och tidigare erfarenhet av att bedriva transformationsarbete? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Ditt arbete som PMO

Som PMO arbetar du i ett team som är ansvarigt för portfölj-, prioritering- och projektstyrning. Då Fora driver ett stort förändrings- och transformationsarbete bidrar du till att säkerställa framdrift av Foras transformation som består av både projekt och linjeaktiviteter. Du är ansvarig för att samordna det operativa arbetet med transformationsplanen. Du identifierar och samordnar beroenden mellan milstolpar och aktiviteter i planen och eskalerar eventuella avvikelser och risker i leverans. Du ansvarar även för resursplanering för att säkerställa genomförbarhet av planen. Tillsammans med din kollega inom PMO ansvarar du för portföljstyrningen för pågående projekt och du har en nära dialog med projektledare för att fånga status för projekten och identifiera eventuella risker eller behov av omprioriteringar. Tillsammans ansvarar ni även för den finansiella uppföljningen samt budget och prognos för projekt och portföljen i stort. Du kommer att tillhöra ekonomi och verksamhetsstöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Hålla ihop och säkerställa framdrift av Foras transformationsplan bestående av både linjeaktiviteter och projekt
  • Identifiera och samordna beroenden mellan milstolpar/aktiviteter i planen och identifiera behov av nya aktiviteter
  • Rapportera och följa upp leveranser i planen
  • Ansvara för resursplaneringen för att säkerställa resurstillgång och genomförbarhet både för projekt och linjeaktiviteter - analys och koordinering
  • Äga, utveckla, förbättra och utbilda i projektstyrningsmodell
  • Tillsammans med övriga PMO-teamet ansvara för projektportföljen - status, genomförbarhet, prioritering, risker samt säkerställa ramar och kvalitet inför uppstart av nya utvecklingsaktiviteter
  • Tillsammans med kollega inom PMO följa upp framdrift i Foras utvecklingsportföljer både verksamhetsmässigt och finansiellt samt hantera budget och prognoser
  • Rapportering av transformationsplan och projektportfölj till ledning och styrelse
Våra förväntningar på dig

Du har erfarenhet från arbete som PMO med projekt- och portföljstyrning. Vi ser även att du arbetat med att driva och följa upp förändrings- och transformationsarbete tidigare. Du känner dig bekväm och van att jobba med utvecklingsprocesser. Du är van vid att facilitera möten och säkerställa att arbetet drivs framåt. Du har tidigare erfarenhet från rapportering både till ledning och styrelse och känner dig bekväm med att uttrycka dig både i tal och skrift. Du är van vid att ta fram presentationsmaterial i ppt, men känner dig även bekväm med att skriva rapporter i word. Du har en akademisk examen och är en van användare av Microsoft Office, framför allt ppt och Excel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas hos oss har du ett affärsmässigt förhållningssätt och en förmåga att självständigt driva och prioritera ditt arbete. Du har ett mått av envishet och en förmåga att bygga förtroende i organisationen. Du är intresserad av att bygga förståelse på en ganska detaljerad nivå för att tillgodogöra dig insikter och förstå samband och därigenom bli en bra kravställare och speaking partner till organisationen. Du har förmågan att se till att det händer och har lätt för att samarbeta. Du tar egna initiativ mot att nå uppsatta mål och levererar enligt uppsatta deadlines med hög kvalitet.

Ansökan
I denna rekrytering har Fora valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på sara.borgestrom@sjr.se (semester v.28-31). Urval och intervjuer påbörjas 9 augusti, men det går bra att söka så länge annonsen är ute.

Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Fackliga representanter är Susanne Christensen, Forena, telefon 08-787 45 78 och Oskar Lilliehorn, SACO, telefon 08-787 46 42.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Fora

Fora är ett serviceföretag som hanterar kollektivavtalade pensions- och försäkringslösningar för över 235 000 företag och deras 3,9 miljoner anställda. En viktig del av ett tryggt arbetsliv och företagande är pension och försäkringar. Genom att förtydliga och förenkla vill vi erbjuda våra kunder en så enkel pensions- och försäkringslösning som möjligt. Vi som arbetar på Fora gör skillnad för våra kunder genom att omsätta kunskap till nytta. Det är service och gör Fora till länken för ett tryggare arbetsliv. På Fora får vi energi och glädje av att jobba tillsammans för att hjälpa våra kunder. Vi arbetar i moderna, aktivitetsbaserade lokaler mitt i Stockholm och självklart omfattas alla medarbetare av kollektivavtal.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 aug 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga