SJR · Publicerad 24 feb 2021Om företaget

PRI Pensionsgaranti är ett ömsesidigt kreditförsäkringsbolag som ägs av de försäkrade kundföretagen, vilka utgörs av börsens stora och medelstora bolag. Vi arbetar med näringslivets pensioner, bland annat ITP-planen. Våra tjänster omfattar kreditförsäkring, aktuariella tjänster, stiftelseadministration och pensionsadministration samt information och utbildning inom pension i egen regi. Totalt uppgår PRI Pensionsgarantis försäkringsansvar till 335 miljarder kronor. PRI Pensionsgaranti har två dotterbolag, PRI Stiftelsetjänst och PRI Pensionstjänst.

Företagskulturen kännetecknas av det lilla företaget med stora ambitioner, utrymme för påverkan och goda möjligheter till utveckling. Initiativkraft, samverkan och långsiktighet är de värderingar vi står för. PRI har cirka 100 anställda och har kontor centralt i Stockholm och Göteborg.

Om tjänsten

PRI Pensionsgaranti befinner sig just nu i ett utvecklingsskede och behöver förstärka sin pensionsadministration med en utvecklingsdriven pensionsspecialist inom kollektivavtalad tjänstepension. Vi söker en person som utöver det operativa arbetet kommer att medverka i olika utvecklingsprojekt i syfte att utveckla- och förbättra våra administrativa processer.

Som pensionsspecialist får du en bred och varierad roll och ingår i avdelningen pensionsadministration på PRI som för närvarande består av nio personer. Du rapporterar till chefen för pensionsadministration.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

Medverkan i olika utvecklingsprojekt där du kommer att bidra till att utveckla, effektivisera och automatisera våra administrativa processer.

Beräkning av premier-, och pensionsförmåner (ålders- sjuk- och efterlevandepensioner samt fribrev). Behandling av uppgifter avseende avdrag och, kravhantering för ålders-, sjuk och efterlevandepensioner.

Utredningar och uppdatering av register samt återrapportering till företagen, till exempel manuella beräkningsunderlag, fakturering, och framtagande av bokföringsunderlag.

Att ta fram och underhålla instruktioner, processarbetsbeskrivningar och arbetsinstruktioner samt delta i processkartläggning.

Ett viktigt arbetsområde kommer även att vara filhantering, felsökning och utredning av filer samt utveckling av arbetssätt och rutiner inom området.

Utöver detta är det viktigt att du har god kompetens som kravställare och att medverka vid utveckling av de datasystem som stödjer gruppens verksamhetsområde.

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har läst en YH/KY-utbildning med försäkringsinriktning och har genomgått någon högre livutbildning, företrädesvis IFU. Det är meriterande om du har en akademisk bakgrund. Vi söker dig som har hög kompetens inom främst beräkning och administration av BTP, FTP, och till viss del ITP och företagsegna pensionsplaner. Du kan exempelvis ha erfarenhet från en roll som verksamhetsutvecklare och/eller pensionsspecialist eller liknande. Du har goda kunskaper i Officepaketet och har lätt för att lära dig att arbeta i olika verktyg och system.

Avdelningen pensionsadministration befinner sig i ett läge där vi tillsammans strävar efter att göra varje steg av det administrativa flödet så automatiserat och effektivt som möjligt. Därför är det viktigt att du har jobbat med processkartläggningar samt effektiviserat/digitaliserat administrativa flöden och är van vid att arbeta med "ständiga förbättringar".

En naturlig del i arbetet är samverkan med övriga avdelningar inom PRI samt att medverka i projekt och utvecklingsuppdrag. Detta gör att det är viktigt att du är flexibel och beredd att vid behov utföra nya arbetsuppgifter. Du tycker om att prata med kunder och att ge kunden det lilla extra.

Du har lätt för att organisera ditt arbete, även under hög arbetsbelastning. Du tycker om att arbeta i grupp och vill vara en del av ett team som tillsammans tar ansvar för administrationen åt våra uppdragsgivare. Ditt arbetssätt är strukturerat och du förstår vikten av noggrann administration i varje ärende och i varje steg av processen.

Förändringar ser du som en spännande utmaning och du bidrar gärna i utvecklingsarbete. Du är flexibel och vill utvecklas inom samtliga kompetensområden.

PRI erbjuder dig

Du blir en del av ett kvalificerat team på en arbetsplats där vi arbetar tillsammans över avdelningarna för att uppnå våra gemensamma mål.

Söker du den här tjänsten kan du förvänta dig att få använda all din liv- och tjänstepensionskunskap i en ständigt utvecklande och föränderlig miljö. Du får kollegor med lång erfarenhet av tjänsteprodukter inom BTP, FTP, företagsegna pensionsplaner, och viss ITP och du arbetar i en miljö där administrationen står i centrum. Tjänsten är en heltidstjänst, med placering i centrala Stockholm.

Ansökan

I denna rekrytering har PRI valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: Pensionsspecialist
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Försäkring
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga