SJR · Publicerad 18 feb 2021

Vill du arbeta på ett personligt och internationellt IT-bolag som värdesätter hållbarhet, långsiktighet och kvalitet? Är du tung inom redovisning och har controllerkunskap? Då vill vi gärna träffa dig för detta spännande hyrköp hos vår kund i Solna.

Strävar du efter att få göra avtryck samt att förstå affären och öka lönsamheten? Vill du vara med på resan som vår kund gör, att bli en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare?

Arbetsuppgifter:

I denna breda roll med inslag av både redovisning och controlling kommer du att få en fin möjlighet att utvecklas som ekonom. På sikt förväntas du även ta ledaransvar och driva verksamheten framåt med egna idéer och visioner! Nedan är vad som ingår i denna spännande roll.
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Ansvara för den legala redovisningen inkl lagerredovisning.
 • Ansvarig för månads- och årsbokslut för Sverige
 • Koordinera förberedelserna för den årliga revisionen med externa revisorer
 • Stötta den månatliga samt årliga bokslutsprocesserna i hela Norden
 • Utveckla och dokumentera redovisningsprocesserna för att bibehålla och stärka intern kontroll
 • Bistå i löneprocessen
 • Stötta upp för resterande finansteamet i Norden vid behov
Ansvarsområden Financial Controlling
 • Finansiell rapportering och konsolidering på koncernnivå tillsammans med CFO
 • Hantera valutakurser, utländsk valuta
 • Ansvarig för den finansiella planeringen (budget, kvartalsprognoser)
 • Säkerställa optimala finansiella förutsättningarna för att uppnå affärsmålen
 • externa finansiella regler, rutiner, lagar och riktlinjer
 • Avstämning av månatlig P&L och balansrapporter
 • Genomgång samt kontrollräkning av säljarnas provisioner
 • Förbereda månatliga rapporter för att följa upp och analysera resultat och prestation
Är du den vi söker?

Som senior Redovisningsekonom/controller hos vår kund måste du vara mycket stark inom redovisning men du bör även ha erfarenhet från controlling och strategiskt arbete. Vidare behöver du vara en coachande och engagerad person som drivs av att samarbeta och leda dig själv, dina kollegor och verksamheten framåt.

För att lyckas i rollen som redovisningsekonom är det ett krav med högskoleutbildning inom ekonomi. Det är även meriterande om du har haft personalansvar i någon av dina tidigare roller. Excel är du helt bekväm i, så även att skriva och tala på både svenska och engelska.

Som person är du effektiv, har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att se helheten, samt blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov.

Viktig information

Ovanstående är ett konsultuppdrag. Uppdragstiden är med start omgående och förväntas pågå minst sex månader för att sedan eventuellt övergå . Urval och intervjuer sker löpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emma Hultberg, 0766471641.

Konsult hos SJR

Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget

SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 mars 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga