SJR · Publicerad 18 nov 2021

Om företaget

För oss på Mathem står våra kunders bekvämlighet alltid centrum. Vi vill skapa den bästa upplevelsen för dem i allt från middagsplaneringen med familjen till dess att matvarorna finns på plats i hemmet. På detta sätt skapar vi mer tid för sakerna de älskar - matlagning, tid med familjen, träning eller jobb. När du jobbar hos oss får du därför en unik möjlighet att påverka människors liv i positiv bemärkelse. För leendet på kundernas läppar när matvarorna levereras är ovärderlig

Varför ska du jobba hos oss?

Mathem är idag Sveriges största matbutik med lösplockade varor på nätet och vi fortsätter att växa. Hos oss får du jobba i en dynamisk och social miljö med möjlighet att utvecklas och växa. Vi är en arbetsplats med stor mångfald och vi satsar helhjärtat på miljö- och hållbarhetsfrågor. Visste du att vi var först i norra Europa med att köpa in en helt eldriven lätt lastbil, eller till exempel att 24 procent av all mat vi säljer är ekologisk?

Om tjänsten:

Är du en driven och lösningsorienterad redovisningsekonom som gillar att vara med och driva förändring i ett spännande bolag?

Som Redovisningsekonom har du ansvar över dina områden av redovisningen och deltar i Mathems ständiga utveckling av rutiner och processer. Du har en viktig roll när det kommer till att effektivisera Mathems och dess dotterbolags ekonomiprocesser och vidareutveckling av integrationer mellan de system som används för ekonomisk rapportering och analys för att klara en fortsatt hög tillväxttakt. Det är ett självständigt och utvecklande arbete i en dynamisk miljö där du får möjlighet att påverka fortsatta utvecklingen tillsammans med dina engagerade kollegor på Mathems Redovisningsavdelning.

Tjänsten är placerad vid Mathems huvudkontor i Gamla Stan, Stockholm. Du kommer att ingå i Redovisningsteamet som består av 4 kollegor och rapporterar till Redovisningschefen.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
 • Löpande redovisning
 • Ansvara för avstämningar för kund- och leverantörsreskontra
 • Delta i månads- kvartals och årsbokslut
 • Skatt- och momsdeklaration
 • Stödja och bidra till tillförlitlig intern kontroll
 • Nära samarbeten med olika funktioner och kollegor inom bolaget, revisorer samt övriga externa kontakter
 • Delta i det löpande arbetet med att effektivisera företagets ekonomiprocesser
 • Övriga ad-hoc projekt
Som person är du

Vi söker dig som är driven och resultatorienterad samt lägger stor vikt på att möta deadlines. Du är även noggrann och ser vikten av att planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare ser vi att du är en person som är prestigelös, flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter då Mathem befinner sig i en tillväxtfas. Du trivs med att samarbeta med andra för att uppnå bästa resultat och nå gemensamt uppsatta mål.

Din bakgrund

Du har en akademisk examen- eller en påbyggnadsutbildning med ekonomisk inriktning. Du har några års erfarenhet av självständigt arbete som Redovisningsekonom, alternativt en längre erfarenhet av självständigt arbete med redovisning. Du har utmärkta kunskaper i Microsoft Excel, då större delen av Mathem's avstämningar görs i dagsläget i Excel. Det är ett krav att du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från liknande verksamhet samt om du har tidigare erfarenhet av effektiviseringsarbete kring ekonomiprocesser. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av IFRS16 samt systemen Visma.net, Readsoft och/eller MediusFlow.
  Ansökan

  I denna rekrytering har Mathem valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

  I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

  Varmt välkommen med din ansökan!

  Titel: Redovisningsekonom
  + Läs mer om jobbet
  Om företaget
  SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
  + Läs mer om företaget
  Sista ansökningsdag
  17 jan 2022
  Omfattning
  Heltid
  Antal Tjänster
  1
  Yrkesområde
  Ekonomi
  Underkategori
  Redovisningsekonom
  Visa var

  Inga fler liknande jobb tillgängliga