SJR · Publicerad 25 juli

Fora befinner sig i en spännande och utmanande förändringsresa med stora satsningar inom digitalisering och processeffektivisering. Målet är nöjdare kunder och en stärkt kundupplevelse. Framgången ligger i kraften och kunskapen hos våra medarbetare och i vår kultur som verkar för ständiga förbättringar och personlig utveckling.

Ekonomifunktionen utgörs av avdelningarna Projektkontor, Riskhantering, Controlling samt Redovisning. Till Redovisningsgruppen söker vi nu en Teamledare/Redovisningsspecialist.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som Redovisningsspecialist ansvarar du för planering, utförande och uppföljning av löpande arbete, bokslut och årsredovisning för Foras legala enheter. Du är arbetsledare för 3 redovisningsekonomer och är ett dagligt stöd vid frågor rörande exempelvis utredningar och system. Du rapporterar till Redovisningschef. Som Redovisningsspecialist har du en bred redovisningsroll med analytisk inriktning i en transaktionsrik verksamhet. Du hanterar alltifrån löpande bokföring, analyser och utredningar till att driva redovisningsrelaterade utvecklingsfrågor i verksamheten. Fora står inför systemskiften och du förväntas bidra i förändringsarbetet som specialist och teamledare i gruppen och inom verksamheten!

I din roll som Redovisningsspecialist leder du gruppens arbete och tillämpar din redovisningsexpertis:
  • Planering, utförande och uppföljning av tidsplan, rutiner och kvalité kopplat till bokslut och årsredovisningar
  • Stötta redovisningsgruppen vid förekommande frågor
  • Utveckla befintliga och implementera nya rutiner
  • Analys och utredningsarbete
  • Samarbetspartner för andra avdelningar
  • Delta i utvecklingsarbete och driva förbättringsfrågor inom verksamheten
Kvalifikationer och personlighet

Vi söker dig som har arbetat minst 5 år inom redovisning eller revision och är självständig i boksluts- och årsredovisningsarbete. Vi ser gärna att du har arbetat i transaktionsrika verksamheter sedan tidigare. Du har genomfört eftergymnasiala studier inom ekonomi vid universitet/högskola. Du har systemvana och lätt för system och IT. Du har systemvana från större ekonomisystem. Du har god datavana och goda kunskaper i Officepaketet. Du har särskilt goda kunskaper i Excel. Du är flytande i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Som person är du framåtlutad, leveransinriktad och nyfiken. Du är uthållig och utmanas av problemlösning samtidigt som du har en förmåga att förstå helheter, processer och detaljer. Du är en kvalitetsmedveten, strukturerad och planerad person som drivs av utvecklingsfrågor och att lyckas tillsammans med teamet.

Fackliga representanter

Facklig representant är Ylva Lindgren FTF, telefon: 08-787 46 04 och Anna Hammarberg SACO, telefon: 08-787 45 97.

Viktig information

Ovanstående är en rekrytering med anställning hos Fora. I den här rekryteringsprocessen samarbetar Fora med SJR. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och om du är intresserad av tjänsten rekommenderar vi dig att ansöka så snart som möjligt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström.

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Vi administrerar kollektivavtalade försäkringar och andra trygghetslösningar som cirka 4 miljoner anställda omfattas av via sin anställning. Varje år förmedlar vi drygt 15 miljarder kronor i premier och avgifter från 214 000 företag till ett 40-tal försäkringsbolag, stiftelser och fonder. Dessutom sköter vi pensionsval och information för Avtalspension SAF-LO. Vi ägs av till lika delar av Svenskt Näringsliv och LO.

Hos oss arbetar ca 200 anställda i aktivitetsbaserade lokaler i Stockholms innerstad.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 sept
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga