SJR · Publicerad 24 juli 2019

Avida är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder finansiella lösningar och tjänster för privatpersoner och företag i större delen av Norden och övriga Europa. Vi är en liten och snabbt växande aktör på finansmarknaden och har fått ta emot utmärkelsen DI Gasell två år i rad, vilket bevisar att vi vet hur lönsam tillväxt skapas. Vi är idag cirka 120 anställda, med huvudkontor invid Medborgarplatsen i centrala Stockholm samt filialer i Oslo och Helsingfors.

Avida söker en Senior Redovisningsekonom. Som Redovisningsekonom hanterar du löpande redovisning, ekonomisk rapportering och årsredovisning och du förväntas arbeta aktivt med förbättringsarbete avseende exempelvis intern kontroll och rapporteringar. På ekonomiavdelningen arbetar sammantaget 15 medarbetare varav 5 medarbetare - inklusive redovisningschef - utgör redovisningsteamet. Du välkomnas till en positiv arbetsplats med platt organisation där din insats gör skillnad.

Mer om tjänsten

I rollen som Redovisningsekonom kommer du att ha ett brett arbetsfält med fokus på redovisningsfunktionens processer samt intern och extern rapportering. Du hanterar löpande redovisning, koncernmellanhavanden, resultat- och balansräkningar samt ansvarar för intäktredovisningen och att bokslutsdokumentation är i enlighet med IFRS. Du implementerar och förvaltar riktlinjer och processer för redovisningsfunktionen som säkerställer kvalité i interna och externa rapporter till management, marknaden och myndigheter. Du är högst involverad vid bokslut, årsredovisning och är ett viktigt stöd för teamet och ekonomiavdelningen i skattefrågor. Tjänsten innebär att du även förväntas arbeta med utveckling av processer och rutiner för att säkerställa regelefterlevnad och ett effektivt systemanvändande. Du har återkommande samarbeten med kollegor inom Treasury och Risk samt naturliga externa kontaktytor mot systemleverantörer, skattemyndigheter och revisorer.

Du kommer exempelvis att arbeta med:
  • Resultat- och balansräkningar
  • Ekonomisk rapportering (inklusive IFRS-rapportering)
  • Årsredovisning och skattedeklarationer
  • Förbättringsarbete
Har du tillämpat IFRS och vill fortsätta bidra och utvecklas inom kvalificerade redovisningsfrågor? Om du dessutom har ett intresse för finansbranschen, ska du definitivt söka till en positiv och inkluderande arbetsplats där din insats gör skillnad!

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som har arbetat minst 5 år inom redovisning och har kunskap inom IFRS, finansiell rapportering och intern kontroll. Du har tidigare erfarenhet av att utforma, leda och utveckla processer. Det är meriterande om du har genomfört ekonomirelaterade projekt såsom implementation av nya redovisningsstandarder. Du har systemvana och särskilt goda kunskaper i Excel. Du är flytande i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Som person är du social och fungerar utmärkt i samarbete med andra människor. Du är noggrann, strukturerad och processinriktad samtidigt som du har lätt för att ställa om och kan prioritera självständigt. Du är utvecklingsinriktad och driver på förbättringar på ett konstruktivt sätt samtidigt som du är - precis som dina kollegor - prestigelös och positiv.

Viktig information

Ovanstående är en rekrytering med anställning hos Avida Finans AB. Start för tjänsten är så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. I denna rekryteringsprocess samarbetar Avida med SJR. Anmäl ditt intresse för tjänsten snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Simon Jordal/Recruitment Consultant.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy.

Titel: Redovisningsekonom
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga