SJR · Publicerad 6 okt 2021

Är du några år in i karriären som Systemutvecklare inom finansbranschen och vill ta nästa steg? Trivs du i en verksamhetsnära och bred roll och har ett finansintresse? Då kan rollen som Systemutvecklare hos Första AP-fonden vara din nästa utmaning!

Om tjänsten

Första AP-fonden söker en Systemutvecklare till det interna systemutvecklingsteamet. Teamet består idag av tre medarbetare som utvecklar, sköter driften av och underhåller de internt utvecklade systemen. Du kommer att rapportera till fondens IT-chef Anna Hallerdal.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Det interna systemutvecklingsteamet utvecklar applikationer och system som innefattar lösningar för integration mellan olika system eller mot någon av fondens motparter i form av dataimport/export men också system för analys eller rapportering såsom t.ex. beräkning av fondens valutaexponering.

l rollen kommer du ägna större delen av din tid åt ny- och vidareutveckling av de befintliga systemen samt vara med och designa och implementera fondens nya data warehouse. Rollen innefattar också drift och bevakning av de applikationer och system som teamet utvecklar.

Ett flertal förvaltningsteam och riskteam på fonden utvecklar egna applikationer som på olika sätt integrerar till de system som systemutvecklingsteamet ansvarar för. Du och övriga teammedlemmar kommer ha en viktig roll i att designa och implementera fondens framtida målarkitektur så att den är långsiktigt hållbar för fondens kontinuerligt växande behov.

Din profil

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och ca 3 - 5 års erfarenhet som systemutvecklare inom finansbranschen med kunskap från olika miljöer och tekniker:
  • C#, vilket flertalet av fondens applikationer är skrivna i
  • SQL, god förståelse och förmåga att hantera komplexa frågor krävs då i princip alla applikationer har koppling till databasen (Oracle) för fondens kärnsystem Simcorp
  • Kapitalförvaltningskunskap, du har kompetens om olika finansiella instrument och dess värdering, övergripande förståelse för hur transaktioner på de finansiella marknaderna går till samt avkastningsberäkning.
  • Frontend - Javascript/react, flertalet applikationer innehåller även någon form av webbaserad front end typiskt skriven i React-ramverket. Kunskap och erfarenhet av detta är meriterande.
Har du dessutom erfarenhet av systemet Simcorp Dimension och dess databasstruktur är det starkt meriterande. Tex tabeller för static data, performance och transactions.

Vi står i startgroparna att implementera Tableau så har du erfarenhet av Cloud- plattformar samt implementering av BI-verktyg är det mycket meriterande.

Som person är du kommunikativ och nyfiken och tycker om att ha nära kontakt med verksamheten som du stöttar. Du delar gärna med dig av din kunskap och kompetens till kollegor inom och utanför det egna teamet. Du tycker om att jobba i team men är inte rädd för att jobba självständigt med affärskritiska uppgifter under tidspress.

Första AP-fonden är en arbetsplats där egenskaper som ansvarstagande, respekt, öppenhet och samarbete värderas högt. Sökande bör vara en person som delar fondens värderingar och som är prestigelös, noggrann samt van vid att arbeta såväl självständigt som i en grupp.

Anställningen är en heltidstjänst med tillsvidareanställning.

Om Första AP-fonden

Första AP-fonden har i uppdrag från Sveriges Riksdag att förvalta en del av kapitalet i det svenska inkomstpensionssystemet. Fonden förvaltar globala tillgångar till ett värde av cirka 432 miljarder kronor den 30 juni 2021. Ungefär 60 procent av portföljen är investerad utomlands. Målet är att långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar inkomstpension för nuvarande och framtida pensionärer genom kostnadseffektiv förvaltning och väl avvägt risktagande. Fonden har en global inriktning med placeringar i aktier, obligationer, alternativa tillgångar, räntor och valutor. Tillgångarna förvaltas såväl internt som genom externa förvaltare.

Ansökan

I denna rekrytering har Första AP-fonden valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914. Vi intervjuar löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, dvs. uppgifter om hälsa och sexualliv, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter, facktillhörighet eller etniskt ursprung.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Visa var

Inga fler jobb från SJR tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga