SJR · Publicerad 21 dec

Om företaget

Skandia Investment Management (SIM) är ett dotterbolag till Livförsäkringsbolaget Skandia som förvaltar och administrerar betydande delar av Skandia Livs placeringstillgångar. SIM hanterar även förvaltningen av 15 fonder på uppdrag av Skandia Fonder. Bolaget har idag 45 anställda och cirka 360 miljarder kronor under förvaltning.

Om tjänsten

Skandia Investment Management (SIM), Securities Operations, söker nu en teamledare med erfarenhet av redovisning av finansiella instrument som vill vara med och utveckla vår enhet.

Securities Operations ansvarar för värdepappersadministrationen inom SIM. Värdepappersadministrationen omfattar traditionella tillgångsslag såsom svenska och utländska aktier och obligationer, men även olika typer av derivat, FX, repor, swappar samt fonder.

Idag består gruppen av åtta personer med bred kompetens och erfarenhet inom vårt verksamhetsområde. Gruppens huvudsakliga arbetsuppgifter består av affärsmatchning, löpande avstämningar, säkerhetshantering, cash management, hantering av corporate actions, redovisning samt bokslut. Inom gruppen strävar vi efter att rotera mellan olika arbetsuppgifter för att öka kompetensen, variera det dagliga arbetet och möjliggöra backup inom olika områden. Gruppen har omfattande kontakter med diverse banker och motparter, både svenska och internationella. En stor del av arbetet utförs i portföljförvaltningssystemet SimCorp Dimension.

Som teamledare bistår du gruppchefen i att leda och fördela det dagliga arbetet inom gruppen. Bland arbetsuppgifterna ingår att initiera och driva förbättringsarbete, samt vara kontaktperson gentemot våra depåbanker. Du kommer även att vara en viktig spelare i bokslutsprocessen för Skandia Livs placeringstillgångar.

Din bakgrund

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning med en dokumenterad erfarenhet av redovisning av finansiella instrument från kapitalförvaltning, bank/försäkring eller revision. Du har ett stort intresse för att leda och utveckla människor och processer. Tidigare ledarerfarenhet är meriterande, men vi ser även gärna sökanden som vill ta nästa steg i sin karriär. Goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift, är ett krav.

För att lyckas i rollen som teamledare måste du vara självgående, strukturerad och målfokuserad. Du ser positivt på samarbete och kommer att bidra till gruppens utveckling, samt att ta egna initiativ för att lösa problem genom kontakter med båda interna och externa motparter. Du är en stark lagspelare, som är prestigelös och med förmågan att hantera förändring och problemlösning i ditt arbete.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia Investment Management med SJR. Urval kommer att ske löpande men på grund av jul- och nyårsledigheter kommer intervjuer att äga rum först i början på januari. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Karin Van Egeraat på 070-4715908. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 feb
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Bank & Finans
Visa var