STIM · Publicerad 9 aug

Stim är inne i en spännande fas med stort fokus på IT-utveckling. Stora förändringar har under de senaste åren skett inom musik- och mediabranschen vilket även påverkar hanteringen av musikrättigheter och Stim. Vår avdelning Musikrapportering & Administration är kravställare i flera av Stims stora IT-utvecklingsprojekt och nu behöver vi förstärkning i form av två Business Analysts.

Avdelningen består av ca 30 personer som är uppdelade i två team. Du kommer att ingå i ett av nedanstående team.
  • Liverapportering och administration
  • Radio, TV och Utland och Online
En stor del av vårt jobb består av att ta emot musikrapportering och att identifiera vilka verk (låtar) som framförs offentligt t ex inom Live, Radio, TV och Utland respektive Online. Verkidentifieringen är grundläggande för att låtarna ska kunna fördelas och utbetalas korrekt till våra upphovspersoner och deras musikförlag. Utöver detta arbetar vi även med administration av Stims licenstagare (registrering och fakturering) samt anslutning av upphovspersoner och musikförlag.

Dina arbetsuppgifter:
  • Ansvara för utveckling och effektivisering av befintliga och framtida processer, detta omfattar även insamling och analys av befintlig verksamhet/system
  • Ta framKPI (Key Performance Indicator) d.v.s. kvantifierbara mått för att använda, spåra och bedöma statusen för en specifik process
  • Författa tydliga och pedagogiska beslutsunderlag till övriga organisationen
  • Delta i Stims utvecklingsprojekt t.ex. inom kravställning av nya system
  • Ansvara för ett eller flera verksamhetsområden. Detta innebär manuellt handläggande av t.ex. musikrapporter eller fakturering av kunder (ca 50 % av tiden)
Din profil:
Vi söker dig som är orädd för ansvar och säkerställer att det gemensamma resultatet blir det bästa möjliga i varje situation. Du brinner för verksamhetsutveckling och trivs med att vara i organisationens mitt samt att inhämta information från olika avdelningar och vissa andra aktörer utanför Stim. Vi ser att du inte är rädd att ta initiativ, driver mot uppsatta mål och har en förmåga att fokusera och prioritera det som är väsentligt. Du gillar att ha struktur i ditt arbete och efterföljer tidsramar. Du vågar driva frågor, utmana gamla sanningar och stå för din uppfattning. Vi ser gärna att du genuint är intresserad av rättighetsmarknaden och hur upphovspersoner av musik får betalt för sitt framförande. Din förmåga att analysera och dra logiska slutsatser är därför en av dina många starka sidor. Du har inget emot att kavla upp ärmarna och delta aktivt i den dagliga verksamheten eftersom du vet att det är viktigt att förstå verksamhetsområdet du kommer att ansvara för.

Då du även kommer att representera Stim i internationella sammanhang är det ett krav att du är flytande i svenska och engelska, i både tal och skrift. Erfarenhet från musik- och eller mediabranschen är meriterande men inte ett krav.

Kontakt
Eventuella frågor om arbetet besvaras av Avdelningschef Claudia Salazar,
08- 783 88 69. Unionenklubbens representant är Tobias Dahlström, 08-783 95 76.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler jobb från STIM tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga