SW · Publicerad 26 sept

Fairtrade är en oberoende certifiering som skapar förutsättningar för odlare och anställda, i länder med utbredd fattigdom, att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade är den svenska representanten i Fairtrade International. Vi har systerorganisationer i ett tjugotal länder i Europa, Nordamerika, Australien/Nya Zeeland och Japan. Vi är 20 medarbetare i Sverige med kontor på Södermalm i Stockholm.

Vi söker dig som vill arbeta i en organisation, som med handel som verktyg, har uppdraget att förbättra arbets- och levnadsvillkoren för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Tjänsten består i ett helhetsansvar för Fairtrade Sveriges ekonomi samt en del personalfrågor (framförallt lön och anställningsavtal). Fokus ligger på redovisning. Du kommer att arbeta med allt som rör dessa områden i ett mindre företag. Detta innebär löner, fakturering, leverantörs- och kundreskontra, redovisning (även för projekt), skattedeklarationer, internetbank, kvartalsbokslut, budget samt viss extern rapportering. Du kommer även att jobba med årsredovisning och inkomstdeklaration. Då du är enda ekonomen krävs det att du är helt självgående i dina arbetsuppgifter. Vi är en liten organisation där varje medarbetare är en viktig del av helheten. Mycket av det vi gör styrs av vår paraplyorganisation Fairtrade International som vi kommunicerar med på engelska. Du kommer att arbeta nära övriga i teamet för att nå våra högt uppsatta mål.

Vi delar våra lokaler med Föreningen för Fairtrade Sverige, en ideell förening som arbetar med kunskapsspridning om rättvis handel. I dina arbetsuppgifter ingår även ovanstående arbetsuppgifter för föreningen.

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet med helhetsansvar av liknande arbetsuppgifter eller erfarenhet från revisionsbranschen. Erfarenhet från både företag och ideella föreningar är meriterande. Du är utbildad civilekonom eller har en liknande utbildning. Du har känsla för siffror, Excel och är noggrann. Du är van vid deadlines och har goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska. För närvarande arbetar vi i MS Office och Mamut/Visma och därtill mycket i Excel.

Övrigt

Tjänsten, som är en direktrekrytering, är tillsvidare med start omgående med hänsyn tagen till uppsägningstid. Tjänsten refererar till VD i Fairtrade Sverige AB. Har du frågor kring tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult på SW; Alexandra Koblet Olsson 076 647 16 44. För specifika frågor kring innehållet i tjänsten så kan också kontakta Emma Tonell på Fairtrade Sverige på 08-1220 89 01.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade är den svenska representanten i Fairtrade Labelling Organizations International (FLO), som utvecklar kriterier, utför kontroller samt ger utvecklingsstöd till producenter. Vi har systerorganisationer i ett tjugotal länder i Europa, Nordamerika, Australien/Nya Zeeland och Japan. Vi är 20 medarbetare i Sverige med kontor på Södermalm i Stockholm
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga