Samhall AB · Publicerad 22 feb 2021

HR-strateg med bred erfarenhet inom området arbetsmiljö sökes till HR-teamet på Samhall. Sök tjänsten redan idag!

Vill du göra skillnad tillsammans med Sveriges viktigaste företag? Skulle du lockas av en tjänst inom HR där ditt ansvarsområde är Samhalls strategiska arbete kring arbetsmiljö? Samhall arbetar dagligen med att bryta utanförskap, stärka självkänslan hos medarbetare och bidra till en ökad mångfald i arbetslivet. Genom att utveckla sin arbetsförmåga i kunduppdrag kan personer med funktionsnedsättning öka sina möjligheter till arbete på den reguljära arbetsmarknaden.

Nu söker Samhall en HR-strateg till en spännande och viktig tjänst med fokus på arbetsmiljö. Har du erfarenhet av kvalificerat HR arbete samt brinner för området arbetsmiljö? Då är det dig vi söker, välkommen med din ansökan redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Bli en del av vårt team, gör skillnad och bidra till ett mer inkluderande samhälle. På Sveriges viktigaste företag är du med och gör skillnad för många. I rollen som HR-strateg ingår du i ledningsgruppen samt får en spännande och unik möjlighet att bidra i den strategiska utvecklingen av arbetsmiljöarbetet. Genom bevakning av arbetsmiljölagstiftningen samt uppföljning och utbildning inom området arbetar du proaktivt för en god arbetsmiljö.

Du arbetar i en central och rådgivande roll kopplat till samtliga distrikt. Rollen innebär många olika interna kontaktytor såsom samverkan med HR, distriktschefer, säkerhetschef, förhandlingschef och fackliga parter. Utöver detta innebär tjänsten även externa kontaktytor som t ex med Arbetsmiljöverket och Företagshälsovården.

För dig som är bosatt på annan ort än Stockholm erbjuder vi enligt överenskommelse en flexibel lösning där du arbetar 2-3 dagar per vecka på kontoret i Stockholm och resterande tid hemifrån.

Dina framtida arbetsuppgifter

Rollen som HR-strateg innebär både strategiskt och operativt arbete och dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär följande:
  • Arbeta i linje med Samhalls mål, verksamhetsidé och policys samt bidra till att företaget når sina mål
  • Strategisk utveckling och uppföljning av Samhalls arbetsmiljöarbete
  • Säkerställa arbetsmiljöprocessens samtliga delar i det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM)
  • Bevaka arbetsmiljölagstiftningen samt informera, rapportera och utbilda inom området
  • Ordförande i central arbetsmiljökommitté med ansvar att säkerställa ett systematiskt arbetsmiljöarbete i samverkan med fackliga parter
  • Övergripande ansvar för nationellt ramavtal och samarbete med företagshälsovården
  • Ansvara för IT-system inom arbetsmiljö samt granska och följa upp arbetsmiljöskador
  • Företagsövergripande utvecklingsprojekt inom ansvarsområdet
  • Sammanställa kvartalsrapporter och hållbarhetsredovisning för arbetsmiljöområdet
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du rapporterar direkt till HR-direktören och tillsammans med 13 professionella kollegor utgör du en viktig del av HR-organisationen, där samarbete, arbetsglädje och nytänkande står högt på agendan.

Du arbetar kontorstider och tjänsten är på heltid med önskad uppstart så snart som möjligt enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i fräscha lokaler centralt i Stockholm med närhet till service och mycket goda kommunikationer. Bor du på annan ort än i Stockholm är du mer än välkommen med din ansökan, då arbetar du enligt överenskommelse 2-3 dagar per vecka på kontoret i Stockholm samt resterande tid hemifrån. Du erbjuds fina förmåner såsom 6 veckors semester, arbetstidsförkortning och förtroendetid. Enstaka resor kan förekomma i tjänsten .

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR, beteendevetenskap eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet. Vi tror att du tidigare arbetat i en roll som HR-strateg eller HR-specialist med god erfarenhet från brett HR arbete inom området arbetsmiljö.

Du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och trivs i en bred verksamhetsnära roll samt brinner för att arbeta både strategiskt och operativt.

För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du är handlingskraftig och kan prioritera i vardagen. Du trivs i en roll med eget ansvar och driver självständigt arbetsmiljöarbetet framåt. Som person är du engagerad, målfokuserad och självständig samt har en god förmåga att arbeta strukturerat. Viktigt för att lyckas i rollen är även att du är prestigelös, förtroendeingivande och duktig på att bygga relation i mötet med olika människor i olika miljöer.

Du har god systemvana och erfarenhet av Officepaketet. Då du kommer att ha många kontaktytor är det ett krav för rollen att du är flytande i svenska språket i tal och skrift.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vill du ställa frågor till facklig representant är du välkommen att kontakta: Hans Johansson (Unionen) 070-202 23 02, Asim Zilic (SACO) 070-359 45 15 alternativt Pontus Dilén (Ledarna) 070-621 72 24. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
21 mars 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal

Inga fler liknande jobb tillgängliga