Sandvik · Publicerad 23 mars 2021

Sandvik Materials Technology kommer efter den planerade noteringen på Nasdaq Stockholmsbörsen 2022 att vara en industrikoncern med en omsättning på ca 15 miljarder och med ca 50 dotterbolag i 30 länder. Till vårt koncernredovisningsteam söker vi nu en Consolidation Tool Manager som kommer att stötta i gränslandet mellan koncernredovisningen och IT med fokus på koncernredovisningssystemens funktionalitet. Du rapporterar till en Koncernredovisningschef (rekryteras just nu i Stockholm) och har även en Koncernredovisningsekonom som kollega (Sandviken).

Ansvarsområden:

Detta är en kombinerad roll där fokus är på ansvaret för systemens funktionalitet, men där man även stöttar i arbetet med att konsolidera dotterbolagen och göra koncernbokslut enligt IFRS. Du kommer primärt att fungera som en länk mellan koncernekonomi och IT och vara den som säkerställer att den finansiella datamodellen, logiken och organisationsstrukturen i koncernredovisningssystemen är korrekt implementerade av IT. Du ansvarar för att driva och koordinera förbättringar i systemen kopplade till affären, nya regelverk och kraven från ekonomi samt övrig organisation. I rollen ingår även att utbilda den globala ekonomiorganisationen. Det finns möjlighet att välja om huvudarbetsplatsen ska vara Sandvik Materials Technologys kontor i Stockholm eller Sandviken. Det kan också finnas möjlighet att arbeta från Hallstahammar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Experten på systemens funktionalitet
  • Ansvar för bokslutsprocessen i systemet
  • Utveckla, kvalitetssäkra och underhålla rapporter
  • Utveckling - koordinera prioriteringen av och planera hur funktionaliteten i systemet ska utvecklas. Analysera business- och financekrav
  • Delta i bokslutsarbetet i övrigt
Kvalifikationer och erfarenhet:

Till rollen som Consolidation Tool Manager söker vi dig som har minst 5 års erfarenhet från en redovisningsfunktion på koncernivå och samtidigt har ett stort intresse i system och systemutveckling. Du har goda kunskaper i något större koncernredovisningssystem, men även Excel, och har erfarenhet av att skapa rapporter och utveckla verktyg. En annan lämplig bakgrund kan vara att komma från en motsvarande konsultroll. Vi ser det som meriterande med erfarenhet av att utvärdera och implementera konsolideringssystem, men även kunskap inom IFRS och programmering ses som positivt. Engelska behärskar du obehindrat i både tal och skrift. Meriterande är även kunskap i SAP BPC, Aaro samt Tagetik.

Personliga egenskaper:

För att trivas som Consolidation Tool Manager hos Sandvik Materials Technology och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara analytisk och kunna designa förbättringar och lösningar. Rätt person är också kommunikativ och har förmåga att förmedla kunskap på ett bra sätt till övriga i organisationen. Eftersom vi kommer att vara i en uppbyggnadsfas ser vi också gärna att du drivs av förändring och kontinuerligt förbättringsarbete. Här kommer vi också hjälpas åt varför det är viktigt att vara samarbetsinriktad.*

Placeringsort: Stockholm eller Sandviken

Kom med på vår resa mot att bli ett fristående företag!

Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology har inlett en spännande resa för att utforska möjligheten till en separat notering på Nasdaq Stockholmsbörsen - tidigast år 2022, förutsatt att omständigheterna bedöms vara rätta vid den tidpunkten. Med en tydlig riktning för vår resa framåt, med vår position som teknologiledare, progressiv kundpartner och med ett driv kring hållbarhet, strävar vi efter att bli ett ännu starkare och oberoende företag inom vår bransch.

Vi letar nu efter utmärkta medarbetare för att utveckla vår verksamhet och arbeta för att uppfylla våra ambitiösa mål. Med en stark ledarskapsstrategi och proaktiva medarbetare är vi redo att fortsätta på vår tillväxtresa genom att utvecklas industriellt genom materialteknik.

Är du redo att ta den här utmaningen tillsammans med oss? Vi har redan nu börjat introducera flera kompetenser i processen för att förbereda oss för den nya organisationen. Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter för rätt person.

Om Sandvik Materials Technology:

Sandvik Materials Technology är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning. I bolaget finns tre divisioner: Tube, Strip & Kanthal. Här finns cirka 5.700 anställda globalt och omsättningen uppgick till cirka 15 miljarder under 2019.

Våra produkter och tjänster bidrar till våra kunders produktivitet, processtillförlitlighet och kostnadseffektivitet samtidigt som användandet av dem leder till minskad miljöpåverkan inom en rad olika industrisegment. Tillsammans med kunder utvecklar vi produkter och material som möter framtidens utmaningar.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18:e april 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Consolidation Tool Manager, Consolidation Manager, Consolidation specialist, Consolidation reporting, Consolidation
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga